Leírás
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű, krémes állagú, elefántcsont színű magja. Európában mi az olasz változatát ismerjük, azonban létezik kínai vagy koreai fenyőmag is, melyet az ázsiai piacokon árulnak. Az olasz fenyőmag hosszúkásabb, finomabb és drágább. A fenyőmag magas árát magyarázza, hogy a tobozokból a magok kinyerése nem egyszerű feladat: gyakran kézzel kell kipiszkálni azokat, ha még a hő hatására sem pattognak ki a pikkelylevelekből. A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé.
Legegyszerűbb megoldás száraz serpenyőben vagy sütőben néhány percig alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve elkészíteni. Az olasz pesto alapanyaga.
Szórhatjuk salátákra, tésztákra, zöldség és hal ételekre, készíthetünk belőle szószt (nincs igazi olasz pesto sem fenyőmag nélkül) hihetetlen párost alkot az aszalt paradicsommal.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Kína
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.
Vélemények
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.
Leírás és Paraméterek
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű, krémes állagú, elefántcsont színű magja. Európában mi az olasz változatát ismerjük, azonban létezik kínai vagy koreai fenyőmag is, melyet az ázsiai piacokon árulnak. Az olasz fenyőmag hosszúkásabb, finomabb és drágább. A fenyőmag magas árát magyarázza, hogy a tobozokból a magok kinyerése nem egyszerű feladat: gyakran kézzel kell kipiszkálni azokat, ha még a hő hatására sem pattognak ki a pikkelylevelekből. A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé.
Legegyszerűbb megoldás száraz serpenyőben vagy sütőben néhány percig alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve elkészíteni. Az olasz pesto alapanyaga.
Szórhatjuk salátákra, tésztákra, zöldség és hal ételekre, készíthetünk belőle szószt (nincs igazi olasz pesto sem fenyőmag nélkül) hihetetlen párost alkot az aszalt paradicsommal.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Kína
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.