Leírás és Paraméterek
A petrezselyem levél a gyökérpetrezselyem lombja. A petrezselyem levél legkiválóbb összetevője a klorofill, amely igen erőteljes méregtelenítő és lúgosító hatással van a szervezetre. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, valamint gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Mint a zöld levelek legtöbbjének, igen magas a kálcium tartalma és az értékes antioxidánsként számontartott karotinoid tartalma sem
elhanyagolható.
Sokoldalú felhasználhatósága folytán előkelő helyet foglal el a konyhai zöldfűszerek között. Frissen és szárított állapotban levesekhez, töltelékek, főzelékek, burgonya, tojásételek, saláták ízesítésére, ételek díszítésére használjuk. Az ételekhez a főzés végén adjuk, így a főzés során vitamintartalmát és aromáját nem veszíti el.
Leírás
A petrezselyem levél a gyökérpetrezselyem lombja. A petrezselyem levél legkiválóbb összetevője a klorofill, amely igen erőteljes méregtelenítő és lúgosító hatással van a szervezetre. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, valamint gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Mint a zöld levelek legtöbbjének, igen magas a kálcium tartalma és az értékes antioxidánsként számontartott karotinoid tartalma sem
elhanyagolható.
Sokoldalú felhasználhatósága folytán előkelő helyet foglal el a konyhai zöldfűszerek között. Frissen és szárított állapotban levesekhez, töltelékek, főzelékek, burgonya, tojásételek, saláták ízesítésére, ételek díszítésére használjuk. Az ételekhez a főzés végén adjuk, így a főzés során vitamintartalmát és aromáját nem veszíti el.