Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
fűszer

Fűszerész őrölt kurkuma, 20 g

565 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999560721867
A gyártó összes terméke: Fûszerész
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 12

Leírás

A kurkuma Dél-Kelet-Ázsiában őshonos A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tartozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes. Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert.  A kurkuma jellegzetes ragyogó színű, széles körben használják az indiai konyhában. sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában. Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszer keverékben megtalálható. Ez egy enyhe, illatos, citrom ízű fűszer. A Worcester-mártás és a curry fűszer keverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Nagyon jó étvágygerjesztő hatású.

Az egészségmegőrzés gyógynövény-programja alappillérének tartott kurkumát régóta nagy becsben tartják. Az indiai ajurvédikus orvoslásban a kurkuma gyógynövény fontos kiegyensúlyozó és méregtelenítő szerepét már évezredek óta ismerik. Indonéziában a Jamu-nak nevezett hagyományos gyógynövényrendszerben a kurkumát tekintik minden gyógynövény királynőjének. Indonéziaiak tízmillióinak ez a kedvenc naponta fogyasztott gyógynövénye. Japánban és Kínában az emberek az erős, de ugyanakkor biztonságos máj-méregtelenítés céljából választják a kurkumát. Japánban vannak olyan közösségek, ahol a kurkuma levét napi rendszerességgel fogyasztják.

Egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk, mert jellegzetes enyhén fanyar, kesernyés, némileg a gyömbérre emlékeztető íze egyhangúvá is teheti ételeinket.  

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.

Száraz és hűvös helyen tárolandó.

Paraméterek

g 20
db 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A kurkuma Dél-Kelet-Ázsiában őshonos A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tartozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes. Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert.  A kurkuma jellegzetes ragyogó színű, széles körben használják az indiai konyhában. sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában. Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszer keverékben megtalálható. Ez egy enyhe, illatos, citrom ízű fűszer. A Worcester-mártás és a curry fűszer keverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Nagyon jó étvágygerjesztő hatású.

Az egészségmegőrzés gyógynövény-programja alappillérének tartott kurkumát régóta nagy becsben tartják. Az indiai ajurvédikus orvoslásban a kurkuma gyógynövény fontos kiegyensúlyozó és méregtelenítő szerepét már évezredek óta ismerik. Indonéziában a Jamu-nak nevezett hagyományos gyógynövényrendszerben a kurkumát tekintik minden gyógynövény királynőjének. Indonéziaiak tízmillióinak ez a kedvenc naponta fogyasztott gyógynövénye. Japánban és Kínában az emberek az erős, de ugyanakkor biztonságos máj-méregtelenítés céljából választják a kurkumát. Japánban vannak olyan közösségek, ahol a kurkuma levét napi rendszerességgel fogyasztják.

Egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk, mert jellegzetes enyhén fanyar, kesernyés, némileg a gyömbérre emlékeztető íze egyhangúvá is teheti ételeinket.  

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.

Száraz és hűvös helyen tárolandó.

g 20
db 1