Leírás és Paraméterek
A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.
Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz.
Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője.
Jelentős a kálium-, és szeléntartalma,
Vitaminok közül kiemelendő a B-1-, B-6-, C-, K-vitamin tartalma.
A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:
- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.
Hogyan készül a fokhagyma granulátum?
A fokhagymát először is szárítják, mely felfogható egy tartósító eljárásnak is, mivel így a fokhagymában található vitaminok, ásványi anyagok és illóolajok sokkal tovább maradnak a növénybe zárva. A fokhagyma granulátum pedig nem más, mint nagyjából 2-3 mm szemcseméretű, szárított őrölt fokhagyma. Ennek íze intenzívebb, mint a finomra őrölt fokhagyma poré.
A fokhagyma granulátum adagolása
1/4 teáskanál fokhagyma granulátum megfelel egy közepes gerezd fokhagymának.
A fokhagyma granulátum konyhai felhasználása
Használhatjuk minden olyan ételhez, melyekhez amúgy is használnánk nyers fokhagymát. Egyszerűen helyettesítsük a fokhagymát granulátummal.
Sokféle ételt ízesíthetünk vele. Többek között grillezett és sült ételeket, zöldséges ételeket, egytálételeket, leveseket, szószokat, mártásokat, krémeket.
Felhasználhatjuk minden olyan fogásnál, melyhez ízlésünk szerint passzol a fokhagyma.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen
Leírás
A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.
Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz.
Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője.
Jelentős a kálium-, és szeléntartalma,
Vitaminok közül kiemelendő a B-1-, B-6-, C-, K-vitamin tartalma.
A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:
- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.
Hogyan készül a fokhagyma granulátum?
A fokhagymát először is szárítják, mely felfogható egy tartósító eljárásnak is, mivel így a fokhagymában található vitaminok, ásványi anyagok és illóolajok sokkal tovább maradnak a növénybe zárva. A fokhagyma granulátum pedig nem más, mint nagyjából 2-3 mm szemcseméretű, szárított őrölt fokhagyma. Ennek íze intenzívebb, mint a finomra őrölt fokhagyma poré.
A fokhagyma granulátum adagolása
1/4 teáskanál fokhagyma granulátum megfelel egy közepes gerezd fokhagymának.
A fokhagyma granulátum konyhai felhasználása
Használhatjuk minden olyan ételhez, melyekhez amúgy is használnánk nyers fokhagymát. Egyszerűen helyettesítsük a fokhagymát granulátummal.
Sokféle ételt ízesíthetünk vele. Többek között grillezett és sült ételeket, zöldséges ételeket, egytálételeket, leveseket, szószokat, mártásokat, krémeket.
Felhasználhatjuk minden olyan fogásnál, melyhez ízlésünk szerint passzol a fokhagyma.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen