Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
fűszer

Erdészné kurkuma, 40 g

380 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5998692500470
A gyártó összes terméke: Erdészné
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 8

Leírás

A kurkuma Dél-Kelet-Ázsiában őshonos növény, amelynek szárított gumós gyökereit használják fel. A kurkuma jellegzetes ragyogó színű, széles körben használják az indiai konyhában. Ez egy enyhe, illatos, citrom ízű fűszer. A Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Nagyon jó étvágygerjesztő hatású.

Az egészségmegőrzés gyógynövény-programja alappillérének tartott kurkumát régóta nagy becsben tartják. Az indiai ajurvédikus orvoslásban a kurkuma gyógynövény fontos kiegyensúlyozó és méregtelenítő szerepét már évezredek óta ismerik. Indonéziában a Jamu-nak nevezett hagyományos gyógynövényrendszerben a kurkumát tekintik minden gyógynövény királynőjének. Indonéziaiak tízmillióinak ez a kedvenc naponta fogyasztott gyógynövénye. Japánban és Kínában az emberek az erős, de ugyanakkor biztonságos máj-méregtelenítés céljából választják a kurkumát. Japánban vannak olyan közösségek, ahol a kurkuma levét napi rendszerességgel fogyasztják.

Egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk, mert jellegzetes enyhén fanyar, kesernyés, némileg a gyömbérre emlékeztető íze egyhangúvá is teheti ételeinket.  

A kurkuma szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagén-termelődést, külsőleg és belsőleg egyaránt bőrfiatalító.   Az indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, de mondhatni univerzális gyógyszer; adják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzetre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre.

Paraméterek

g 40
db 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A kurkuma Dél-Kelet-Ázsiában őshonos növény, amelynek szárított gumós gyökereit használják fel. A kurkuma jellegzetes ragyogó színű, széles körben használják az indiai konyhában. Ez egy enyhe, illatos, citrom ízű fűszer. A Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Nagyon jó étvágygerjesztő hatású.

Az egészségmegőrzés gyógynövény-programja alappillérének tartott kurkumát régóta nagy becsben tartják. Az indiai ajurvédikus orvoslásban a kurkuma gyógynövény fontos kiegyensúlyozó és méregtelenítő szerepét már évezredek óta ismerik. Indonéziában a Jamu-nak nevezett hagyományos gyógynövényrendszerben a kurkumát tekintik minden gyógynövény királynőjének. Indonéziaiak tízmillióinak ez a kedvenc naponta fogyasztott gyógynövénye. Japánban és Kínában az emberek az erős, de ugyanakkor biztonságos máj-méregtelenítés céljából választják a kurkumát. Japánban vannak olyan közösségek, ahol a kurkuma levét napi rendszerességgel fogyasztják.

Egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk, mert jellegzetes enyhén fanyar, kesernyés, némileg a gyömbérre emlékeztető íze egyhangúvá is teheti ételeinket.  

A kurkuma szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagén-termelődést, külsőleg és belsőleg egyaránt bőrfiatalító.   Az indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, de mondhatni univerzális gyógyszer; adják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzetre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre.

g 40
db 1