Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erdészné szegfűbors egész, 10 g

300 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5998692500760
A gyártó összes terméke: Erdészné
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-2 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 7

Leírás

A szegfűbors mint fűszer
A fűszer azért kapta a szegfűbors nevet, mivel íze a szegfűszeg és a bors elegyére emlékeztet. Fűszeres, aromás ízében a szerecsendióra és a fahéjra jellemző jegyek is fellelhetők. A fűszert a chilivel együtt Kolumbusz Kristóf hozta magával Amerikából Európába. A szegfűbors azóta is töretlen népszerűségnek örvend, különösen az Egyesült Királyságban: itt pitékben, karácsonyi pudingban, szószokban és befőttekben használják. Skandináviában a szegfűborsot leggyakrabban halak ízesítésére, míg Közép-Európában kolbászok és vadételek fűszerezésére használják. Legnépszerűbb felhasználási módja a ketchup ízesítése: a szegfűbors a közkedvelt paradicsomszósz egyik alapfűszere.


Enyhén borsos ízével a szegfűbors kolbászok, halas fogások, pácok, befőttek és savanyúságok, vadételek és ünnepi sütemények fűszerezéséhez is tökéletes. Valójában angol nevét („allspice”, azaz „mindenfűszer”) is sokoldalúságának köszönheti. Ezt az univerzális fűszert gyakran kombinálják babérlevéllel és borókabogyóval. A szegfűbors egészben és őrölve is használható. A frissen, mozsárban őrölt szemeknek különösek erős, aromás ízük van. Az őrölt szegfűbors gyorsan elveszíti az ízét, ezért érdemes minél előbb felhasználni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A szegfűbors mint fűszer
A fűszer azért kapta a szegfűbors nevet, mivel íze a szegfűszeg és a bors elegyére emlékeztet. Fűszeres, aromás ízében a szerecsendióra és a fahéjra jellemző jegyek is fellelhetők. A fűszert a chilivel együtt Kolumbusz Kristóf hozta magával Amerikából Európába. A szegfűbors azóta is töretlen népszerűségnek örvend, különösen az Egyesült Királyságban: itt pitékben, karácsonyi pudingban, szószokban és befőttekben használják. Skandináviában a szegfűborsot leggyakrabban halak ízesítésére, míg Közép-Európában kolbászok és vadételek fűszerezésére használják. Legnépszerűbb felhasználási módja a ketchup ízesítése: a szegfűbors a közkedvelt paradicsomszósz egyik alapfűszere.


Enyhén borsos ízével a szegfűbors kolbászok, halas fogások, pácok, befőttek és savanyúságok, vadételek és ünnepi sütemények fűszerezéséhez is tökéletes. Valójában angol nevét („allspice”, azaz „mindenfűszer”) is sokoldalúságának köszönheti. Ezt az univerzális fűszert gyakran kombinálják babérlevéllel és borókabogyóval. A szegfűbors egészben és őrölve is használható. A frissen, mozsárban őrölt szemeknek különösek erős, aromás ízük van. Az őrölt szegfűbors gyorsan elveszíti az ízét, ezért érdemes minél előbb felhasználni.