Leírás
Brazil bors, rózsabogyó néven is ismert fűszer a rózsabors, amely nem valódi bors. Brazília, Argentína, Paraguay környékén őshonos. A rózsabors az úgynevezett borsfa termése. Az érett bogyókat megszárítják és sólében áztatják, körülbelül 4 mm nagyságú, egy magvas csonthéjú termések. Édes és aromás íze emlékeztet a borókabogyóéra, hiányzik belőle az a csípős íz, amiről a bors esetében a piperin gondoskodik. Teljes aromája a magok széttörésekor bontakozik ki. A termések körülbelül 3-5% illóolajat tartalmaznak. Az édes íz a jelentős mennyiségben tartalmazott cukorra vezethető vissza. Szárítva feldobja a borskeverékeket, ezeket mozaikborsnak vagy színes borsnak is hívjuk. Frissen, mozsárban törve vagy őrölve adjuk az ételhez, hogy illóolaj tartalma megmaradhasson. Ajánljuk kacsa és libamáj fűszerezésére.
Származási hely Brazília
Paraméterek
g | 10 |
db | 1 |
Vélemények
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.
Leírás és Paraméterek
Brazil bors, rózsabogyó néven is ismert fűszer a rózsabors, amely nem valódi bors. Brazília, Argentína, Paraguay környékén őshonos. A rózsabors az úgynevezett borsfa termése. Az érett bogyókat megszárítják és sólében áztatják, körülbelül 4 mm nagyságú, egy magvas csonthéjú termések. Édes és aromás íze emlékeztet a borókabogyóéra, hiányzik belőle az a csípős íz, amiről a bors esetében a piperin gondoskodik. Teljes aromája a magok széttörésekor bontakozik ki. A termések körülbelül 3-5% illóolajat tartalmaznak. Az édes íz a jelentős mennyiségben tartalmazott cukorra vezethető vissza. Szárítva feldobja a borskeverékeket, ezeket mozaikborsnak vagy színes borsnak is hívjuk. Frissen, mozsárban törve vagy őrölve adjuk az ételhez, hogy illóolaj tartalma megmaradhasson. Ajánljuk kacsa és libamáj fűszerezésére.
Származási hely Brazília
g | 10 |
db | 1 |