Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bulkshop feketebors őrölt, 250g

1.795 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999567812988
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 36

Leírás

A feketebors az ókori népek kedvelt fűszere volt. Bár már a honfoglaló magyarok is ismerték, hazánkban csak a középkorban kezdett elterjedni a királyi és főúri konyhákban. Ma ez az egész világon legismertebb és legtöbbet használt fűszer.
A borscserje (Piper nigrum) fűszernövény. Szingapúr és a Malabár-szigetek vidékéről származik; elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserjét fára vagy hosszú karóra futtatják, ahol 3-5 méteresre is megnő. Virágaiból kalászonként 20-30, először zöld, majd sárga, éretten piros bogyó fejlődik ki. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem. 
A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is.
A feketebors esetében a  borsszemeket zölden, még éretlenül szedik le, és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják, majd a napon addig szárítják, amíg a szemek megráncosodnak és barnásfeketére sötétednek. Ez a legcsípősebb változat.
Jó a gyomornak, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét. Jó hatással van a bőrünkre, elősegíti a pigment termelést, gyógyhatású a meghűléses betegségek esetén.  Antibakteriális hatású, méregtelenítő  és kiváló antioxidáns.  Mangán, K-vitamin és vastartalma magas.

Az édes ételek kivételével szinte minden ételt fűszerezhetünk vele. Egészben, vagy őrölve használjuk levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz, húsételekhez, pácokhoz. Íze, aromája  legjobban őrölve érvényesül.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A feketebors az ókori népek kedvelt fűszere volt. Bár már a honfoglaló magyarok is ismerték, hazánkban csak a középkorban kezdett elterjedni a királyi és főúri konyhákban. Ma ez az egész világon legismertebb és legtöbbet használt fűszer.
A borscserje (Piper nigrum) fűszernövény. Szingapúr és a Malabár-szigetek vidékéről származik; elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserjét fára vagy hosszú karóra futtatják, ahol 3-5 méteresre is megnő. Virágaiból kalászonként 20-30, először zöld, majd sárga, éretten piros bogyó fejlődik ki. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem. 
A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is.
A feketebors esetében a  borsszemeket zölden, még éretlenül szedik le, és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják, majd a napon addig szárítják, amíg a szemek megráncosodnak és barnásfeketére sötétednek. Ez a legcsípősebb változat.
Jó a gyomornak, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét. Jó hatással van a bőrünkre, elősegíti a pigment termelést, gyógyhatású a meghűléses betegségek esetén.  Antibakteriális hatású, méregtelenítő  és kiváló antioxidáns.  Mangán, K-vitamin és vastartalma magas.

Az édes ételek kivételével szinte minden ételt fűszerezhetünk vele. Egészben, vagy őrölve használjuk levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz, húsételekhez, pácokhoz. Íze, aromája  legjobban őrölve érvényesül.