Leírás és Paraméterek
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.
Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert.
Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk. Az őrölt bors esetében, minél finomabb az őrlés minősége, annál erőteljesebben adja ki aromáit.
A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő.
Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere.
Élettani hatása:
Karakteres íze stimulálja az ízlelőbimbókat, ezáltal jelzi a gyomornak, hogy növelje a savtermelést, ez pedig az egészséges emésztés elengedhetetlen része. A bors víz hajtó hatású: stimulálja a vizeletürítést és az izzadást, így megszabadítja a szervezetet a kártékony méreganyagoktól. Ezáltal pedig segít a máj egészségének megőrzésében is. A fentiek mellett a bors kisebb vágási sérülések esetén is jól jöhet: segít elállítani a vérzést, antibakteriális és antioxidáns tulajdonsága pedig elűzi a baktériumokat és elősegíti a gyógyulást.
Összetevők: Fehér bors, feketebors, rózsabors, zöld bors
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.
g | 20 |
db | 1 |
Leírás
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.
Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert.
Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk. Az őrölt bors esetében, minél finomabb az őrlés minősége, annál erőteljesebben adja ki aromáit.
A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő.
Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere.
Élettani hatása:
Karakteres íze stimulálja az ízlelőbimbókat, ezáltal jelzi a gyomornak, hogy növelje a savtermelést, ez pedig az egészséges emésztés elengedhetetlen része. A bors víz hajtó hatású: stimulálja a vizeletürítést és az izzadást, így megszabadítja a szervezetet a kártékony méreganyagoktól. Ezáltal pedig segít a máj egészségének megőrzésében is. A fentiek mellett a bors kisebb vágási sérülések esetén is jól jöhet: segít elállítani a vérzést, antibakteriális és antioxidáns tulajdonsága pedig elűzi a baktériumokat és elősegíti a gyógyulást.
Összetevők: Fehér bors, feketebors, rózsabors, zöld bors
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.