Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lakshmi szegfűbors, egész, 20 g

480 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999550160591
A gyártó összes terméke: Lakshmi
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 10

Leírás

A mirtuszfélék családjába tartozó fa bogyói adják a fűszert. Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A bogyókat zölden szüretelik, majd a napon szárítják, a szárítás alatt a bogyók lassan megbarnulnak. A fűszer azért kapta a szegfűbors nevet, mivel íze a szegfűszeg és a bors elegyére emlékeztet. Fűszeres, aromás ízében a szerecsendióra és a fahéjra jellemző jegyek is fellelhetők. 

 A fűszert a chilivel együtt Kolumbusz Kristóf hozta magával Amerikából Európába. A szegfűbors azóta is töretlen népszerűségnek örvend, különösen az Egyesült Királyságban: itt pitékben, karácsonyi pudingban, szószokban és befőttekben használják. Skandináviában a szegfűborsot leggyakrabban halak ízesítésére, míg Közép-Európában kolbászok és vadételek fűszerezésére használják. Legnépszerűbb felhasználási módja a ketchup ízesítése: a szegfűbors a közkedvelt paradicsomszósz egyik alapfűszere.

Egészben és őrölve kerül forgalomba. Az őrölt szegfűszegnek pikáns, kissé csípős az íze. Főként süteményekben, befőttekben, édességekben használják, de jól illik a halételekhez is. A forralt bor egyik fűszere, de más alkoholos italoknál is előszeretettel használják.


Enyhén borsos ízével a szegfűbors Pácok, szószok, pástétomok, halételek, vagdalt húsok, saláták, sütemények kolbász- és húsáruk, gyógyteák, likőripari termékek illatosítására, ízesítésére. Valójában angol nevét („allspice”, azaz „mindenfűszer”) is sokoldalúságának köszönheti. Csak mérsékelten, más fűszerekkel együtt szabad használni, mert egyes fűszereket kiemel, másokat könnyen elnyomhat. Ezt az univerzális fűszert gyakran kombinálják babérlevéllel és borókabogyóval. A szegfűbors egészben és őrölve is használható. A frissen, mozsárban őrölt szemeknek különösek erős, aromás ízük van. Az őrölt szegfűbors gyorsan elveszíti az ízét, ezért érdemes minél előbb felhasználni.

Teája gyomorgyengeség és felfúvódás megszüntetésére használható. Fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatása is ismert. A népi gyógyászatban borogatásokban az ízületi gyulladások enyhítésére használták; bár, mivel tannint tartalmaz, irritálhatja a bőrt, ha közvetlenül hozzáér.

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.

Száraz és hűvös helyen tárolandó.

Paraméterek

g 20
db 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A mirtuszfélék családjába tartozó fa bogyói adják a fűszert. Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A bogyókat zölden szüretelik, majd a napon szárítják, a szárítás alatt a bogyók lassan megbarnulnak. A fűszer azért kapta a szegfűbors nevet, mivel íze a szegfűszeg és a bors elegyére emlékeztet. Fűszeres, aromás ízében a szerecsendióra és a fahéjra jellemző jegyek is fellelhetők. 

 A fűszert a chilivel együtt Kolumbusz Kristóf hozta magával Amerikából Európába. A szegfűbors azóta is töretlen népszerűségnek örvend, különösen az Egyesült Királyságban: itt pitékben, karácsonyi pudingban, szószokban és befőttekben használják. Skandináviában a szegfűborsot leggyakrabban halak ízesítésére, míg Közép-Európában kolbászok és vadételek fűszerezésére használják. Legnépszerűbb felhasználási módja a ketchup ízesítése: a szegfűbors a közkedvelt paradicsomszósz egyik alapfűszere.

Egészben és őrölve kerül forgalomba. Az őrölt szegfűszegnek pikáns, kissé csípős az íze. Főként süteményekben, befőttekben, édességekben használják, de jól illik a halételekhez is. A forralt bor egyik fűszere, de más alkoholos italoknál is előszeretettel használják.


Enyhén borsos ízével a szegfűbors Pácok, szószok, pástétomok, halételek, vagdalt húsok, saláták, sütemények kolbász- és húsáruk, gyógyteák, likőripari termékek illatosítására, ízesítésére. Valójában angol nevét („allspice”, azaz „mindenfűszer”) is sokoldalúságának köszönheti. Csak mérsékelten, más fűszerekkel együtt szabad használni, mert egyes fűszereket kiemel, másokat könnyen elnyomhat. Ezt az univerzális fűszert gyakran kombinálják babérlevéllel és borókabogyóval. A szegfűbors egészben és őrölve is használható. A frissen, mozsárban őrölt szemeknek különösek erős, aromás ízük van. Az őrölt szegfűbors gyorsan elveszíti az ízét, ezért érdemes minél előbb felhasználni.

Teája gyomorgyengeség és felfúvódás megszüntetésére használható. Fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatása is ismert. A népi gyógyászatban borogatásokban az ízületi gyulladások enyhítésére használták; bár, mivel tannint tartalmaz, irritálhatja a bőrt, ha közvetlenül hozzáér.

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.

Száraz és hűvös helyen tárolandó.

g 20
db 1