Leírás és Paraméterek
A kakaóbab (Theobroma cacao) egyike a föld legkomplexebb élelmiszereinek. Értékes tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza. Mivel nem esik át pörkölésen vagy bármilyen hőkezelésen, ezeket az értékes anyagokat meg is tartja a nyers kakaóbab.
A kakaó egy örökzöld cserje mely a trópusi éghajlaton terem. Ennek a cserjének a gyümölcse a kakaóbab, amely alapanyaga a csokoládénak is. A csokoládék magas zsír-és cukor tartalommal rendelkeznek, ezek túlzott bevitele károsan hathat szervezetünkre.
Ezzel szemben a feldolgozatlan kakaó szuperélemiszernek számít. Magas az antioxidáns tartalma, és elismerik a szív egészségét megőrző hatásait. Ezen túl csökkenti a szívinfarktus és a rák kockázatát. A kakaóbab rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán kimagasló helyet foglal A Brunswick laboratórium adatai szerint 62 100 ORAC/100g értékkel bír
A kakaóbab tömege 50%-ban zsírból áll, de ez a háromféle zsír nem káros a szervezetünkre. Az egyik olajsav amely a „zsír” az olivaolajban, valamint sztearinsav és palmitinsav melyeknek nincs koleszterin növelő hatása. A cacao több aninosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és az argine.
A kakaó termését kézzel szedik a termelők. A betakarított hüvelyeket megtörik és hagyják fermentálódni. A kakaó hüvely az erjedés során folyékonnyá válik, ez a kémiai folyamat csökkenti a bab keserűségét. Ezt követően a babszemeket lemossák, fertőtlenítik és szárítják.
A kakaóbab a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere.
Jótékony lehet a szív és érrendszeri problémákkal szemben
Jó közérzetet, frissességet biztosít
Növeli a stressz tűrő képességet
Koncentráció és memóriajavító hatású
Csökkenteni a depressziót
Lassítja az öregedési folyamatokat
Fogyókúráknál is kiválóan alkalmazható
Étvágycsökkentő és zsírégetést fokozó
A kakaóbab felhasználása sokrétegű, hiszen fogyasztható magában, sütemények ízesítéséhez, de készíthetünk kakaóitalt is belőle. Az ajánlott mennyiség napi két evőkanál.
g | 125 |
db | 1 |
Leírás
A kakaóbab (Theobroma cacao) egyike a föld legkomplexebb élelmiszereinek. Értékes tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza. Mivel nem esik át pörkölésen vagy bármilyen hőkezelésen, ezeket az értékes anyagokat meg is tartja a nyers kakaóbab.
A kakaó egy örökzöld cserje mely a trópusi éghajlaton terem. Ennek a cserjének a gyümölcse a kakaóbab, amely alapanyaga a csokoládénak is. A csokoládék magas zsír-és cukor tartalommal rendelkeznek, ezek túlzott bevitele károsan hathat szervezetünkre.
Ezzel szemben a feldolgozatlan kakaó szuperélemiszernek számít. Magas az antioxidáns tartalma, és elismerik a szív egészségét megőrző hatásait. Ezen túl csökkenti a szívinfarktus és a rák kockázatát. A kakaóbab rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán kimagasló helyet foglal A Brunswick laboratórium adatai szerint 62 100 ORAC/100g értékkel bír
A kakaóbab tömege 50%-ban zsírból áll, de ez a háromféle zsír nem káros a szervezetünkre. Az egyik olajsav amely a „zsír” az olivaolajban, valamint sztearinsav és palmitinsav melyeknek nincs koleszterin növelő hatása. A cacao több aninosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és az argine.
A kakaó termését kézzel szedik a termelők. A betakarított hüvelyeket megtörik és hagyják fermentálódni. A kakaó hüvely az erjedés során folyékonnyá válik, ez a kémiai folyamat csökkenti a bab keserűségét. Ezt követően a babszemeket lemossák, fertőtlenítik és szárítják.
A kakaóbab a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere.
Jótékony lehet a szív és érrendszeri problémákkal szemben
Jó közérzetet, frissességet biztosít
Növeli a stressz tűrő képességet
Koncentráció és memóriajavító hatású
Csökkenteni a depressziót
Lassítja az öregedési folyamatokat
Fogyókúráknál is kiválóan alkalmazható
Étvágycsökkentő és zsírégetést fokozó
A kakaóbab felhasználása sokrétegű, hiszen fogyasztható magában, sütemények ízesítéséhez, de készíthetünk kakaóitalt is belőle. Az ajánlott mennyiség napi két evőkanál.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.