Leírás és Paraméterek
Tandoori indiai mártás
Tejszínes paradicsomos szósz korianderrel és füstölt paprikával.
Nem tartalmaz mesterséges anyagot
Vegetáriánusok is fogyaszthatják
Gluténmentes
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók: 400 g garnélarák, csirke vagy karfiol, 100 g koktél paradicsom.
Elkészítés:
Kockázd fel a 400 g húst, halat és/vagy a zöldségeket, majd kb. 5 percig kevés olajon pirítsd meg.
Add hozzá a mártást és főzd kb.15 percig.
Currys rizzsel vagy naan kenyérrel tálald.
Termelői információ
A márkát az indiai születésű L.G. Pathak alapította. Amikor édesapja meghalt, a család Kenyába költözött egy jobb élet reményében, ami rájuk is talált: boltot nyitottak, ahol indiai édességeket árultak más családoknak, akik hiányolták az otthon ízeit.
1956-ban a család Nagy Britanniába költözött. L.G. nehezen talált munkát, ezért felesége, Shanta kitalálta, hogy újraindítja a kenyai vállalkozásukat Londonban. Apró konyhájában készült finomságainak hamar híre kelt, és nemsokára sorok álltak a bejárati ajtajuk előtt.
Néhány évvel később egy indiai kisboltot nyitottak, de az igazi fordulópont akkor következett be, amikor Patakék (időközben elhagyták nevükből a "h" betűt) egyszer túl sok zöldséget rendeltek. L.G. úgy döntött, hogy a megmaradt zöldségekből savanyúságot készít. A frissen őrölt fűszerekkel, olajban eltett zöldségek képesek voltak megőrizni India autentikus ízeit.
A márka vezetését fiuk, Kiri vette át. Felesége, Meena előállt az ötlettel, hogy olyan szószokat készítsenek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen készíthetnek otthon curryt azok, akiknek nincs idejük, hogy maguk keverjék össze a szósz hozzávalóit. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen. Felbontás után azonnal használd fel.
Leírás
Tandoori indiai mártás
Tejszínes paradicsomos szósz korianderrel és füstölt paprikával.
Nem tartalmaz mesterséges anyagot
Vegetáriánusok is fogyaszthatják
Gluténmentes
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók: 400 g garnélarák, csirke vagy karfiol, 100 g koktél paradicsom.
Elkészítés:
Kockázd fel a 400 g húst, halat és/vagy a zöldségeket, majd kb. 5 percig kevés olajon pirítsd meg.
Add hozzá a mártást és főzd kb.15 percig.
Currys rizzsel vagy naan kenyérrel tálald.
Termelői információ
A márkát az indiai születésű L.G. Pathak alapította. Amikor édesapja meghalt, a család Kenyába költözött egy jobb élet reményében, ami rájuk is talált: boltot nyitottak, ahol indiai édességeket árultak más családoknak, akik hiányolták az otthon ízeit.
1956-ban a család Nagy Britanniába költözött. L.G. nehezen talált munkát, ezért felesége, Shanta kitalálta, hogy újraindítja a kenyai vállalkozásukat Londonban. Apró konyhájában készült finomságainak hamar híre kelt, és nemsokára sorok álltak a bejárati ajtajuk előtt.
Néhány évvel később egy indiai kisboltot nyitottak, de az igazi fordulópont akkor következett be, amikor Patakék (időközben elhagyták nevükből a "h" betűt) egyszer túl sok zöldséget rendeltek. L.G. úgy döntött, hogy a megmaradt zöldségekből savanyúságot készít. A frissen őrölt fűszerekkel, olajban eltett zöldségek képesek voltak megőrizni India autentikus ízeit.
A márka vezetését fiuk, Kiri vette át. Felesége, Meena előállt az ötlettel, hogy olyan szószokat készítsenek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen készíthetnek otthon curryt azok, akiknek nincs idejük, hogy maguk keverjék össze a szósz hozzávalóit. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen. Felbontás után azonnal használd fel.