Leírás és Paraméterek
Tikka Masala indiai mártás
Tejszínes paradicsomos szósz korianderrel.
Nem tartalmaz mesterséges anyagot
Gluténmentes
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók: 50 g csirke vagy a kedvenc zöldségeid, rizs vagy naan kenyér.
Elkészítés:
Kockázd fel a csirke mellet vagy kedvenc zöldségeid, majd kb. 5 percig kevés olajon pirítsd meg.
Add hozzá a mártást és főzd kb.15 percig.
Basmati rizzsel vagy naan kenyérrel tálald.
Termelői információ
A márkát az indiai születésű L.G. Pathak alapította. Amikor édesapja meghalt, a család Kenyába költözött egy jobb élet reményében, ami rájuk is talált: boltot nyitottak, ahol indiai édességeket árultak más családoknak, akik hiányolták az otthon ízeit.
1956-ban a család Nagy Britanniába költözött. L.G. nehezen talált munkát, ezért felesége, Shanta kitalálta, hogy újraindítja a kenyai vállalkozásukat Londonban. Apró konyhájában készült finomságainak hamar híre kelt, és nemsokára sorok álltak a bejárati ajtajuk előtt.
Néhány évvel később egy indiai kisboltot nyitottak, de az igazi fordulópont akkor következett be, amikor Patakék (időközben elhagyták nevükből a "h" betűt) egyszer túl sok zöldséget rendeltek. L.G. úgy döntött, hogy a megmaradt zöldségekből savanyúságot készít. A frissen őrölt fűszerekkel, olajban eltett zöldségek képesek voltak megőrizni India autentikus ízeit.
A márka vezetését fiuk, Kiri vette át. Felesége, Meena előállt az ötlettel, hogy olyan szószokat készítsenek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen készíthetnek otthon curryt azok, akiknek nincs idejük, hogy maguk keverjék össze a szósz hozzávalóit. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen. Felbontás után azonnal használd fel.
Leírás
Tikka Masala indiai mártás
Tejszínes paradicsomos szósz korianderrel.
Nem tartalmaz mesterséges anyagot
Gluténmentes
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók: 50 g csirke vagy a kedvenc zöldségeid, rizs vagy naan kenyér.
Elkészítés:
Kockázd fel a csirke mellet vagy kedvenc zöldségeid, majd kb. 5 percig kevés olajon pirítsd meg.
Add hozzá a mártást és főzd kb.15 percig.
Basmati rizzsel vagy naan kenyérrel tálald.
Termelői információ
A márkát az indiai születésű L.G. Pathak alapította. Amikor édesapja meghalt, a család Kenyába költözött egy jobb élet reményében, ami rájuk is talált: boltot nyitottak, ahol indiai édességeket árultak más családoknak, akik hiányolták az otthon ízeit.
1956-ban a család Nagy Britanniába költözött. L.G. nehezen talált munkát, ezért felesége, Shanta kitalálta, hogy újraindítja a kenyai vállalkozásukat Londonban. Apró konyhájában készült finomságainak hamar híre kelt, és nemsokára sorok álltak a bejárati ajtajuk előtt.
Néhány évvel később egy indiai kisboltot nyitottak, de az igazi fordulópont akkor következett be, amikor Patakék (időközben elhagyták nevükből a "h" betűt) egyszer túl sok zöldséget rendeltek. L.G. úgy döntött, hogy a megmaradt zöldségekből savanyúságot készít. A frissen őrölt fűszerekkel, olajban eltett zöldségek képesek voltak megőrizni India autentikus ízeit.
A márka vezetését fiuk, Kiri vette át. Felesége, Meena előállt az ötlettel, hogy olyan szószokat készítsenek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen készíthetnek otthon curryt azok, akiknek nincs idejük, hogy maguk keverjék össze a szósz hozzávalóit. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen. Felbontás után azonnal használd fel.