Leírás és Paraméterek
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
- Glikémiás indexe: 0
- Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g)
- Nem emeli sem a vércukor szintet, sem az inzulinszintet
- Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
- Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását
- A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt
- Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
A mandula jótékony hatásai
A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7% vizet, viszonylag sok, 19-30% fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16% növényi rostot, további 2-4 % szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59%-os a zsírtartalma, ami telített és telítetlen zsírsavakból (palmitin-, palmitol-, sztearin-, olaj- és linolsavból) áll.
A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A kakaó pozitív élettani hatásai:
- több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz
- az ásványi anyag és vitaminok bőséges tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin.
- erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében.
- teobromin- és alacsony koffein tartalmánk köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért tud hatásos lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával.
- kb. 20%-a élelmi rost, ami segítheti az emésztést.
Összetevők: mandula (30%),Édesítőszer: eritrit, kakaópor, kakaóvaj, kókuszliszt, pálmazsír, Édesítőszer: szteviol glikozidok.
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
455 kcal / 1878 kJ
Zsír
40,8 g
- ebből telített zsírsavak
16,5 g
Szénhidrát
27,9 g
- ebből cukrok
1,6 g
Fehérje
11,5 g
Só
<0,1 g
Poliolok
24 g
Száraz helyen tartandó.
Leírás
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
- Glikémiás indexe: 0
- Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g)
- Nem emeli sem a vércukor szintet, sem az inzulinszintet
- Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
- Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását
- A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt
- Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
A mandula jótékony hatásai
A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7% vizet, viszonylag sok, 19-30% fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16% növényi rostot, további 2-4 % szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59%-os a zsírtartalma, ami telített és telítetlen zsírsavakból (palmitin-, palmitol-, sztearin-, olaj- és linolsavból) áll.
A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A kakaó pozitív élettani hatásai:
- több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz
- az ásványi anyag és vitaminok bőséges tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin.
- erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében.
- teobromin- és alacsony koffein tartalmánk köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért tud hatásos lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával.
- kb. 20%-a élelmi rost, ami segítheti az emésztést.
Összetevők: mandula (30%),Édesítőszer: eritrit, kakaópor, kakaóvaj, kókuszliszt, pálmazsír, Édesítőszer: szteviol glikozidok.
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
455 kcal / 1878 kJ
Zsír
40,8 g
- ebből telített zsírsavak
16,5 g
Szénhidrát
27,9 g
- ebből cukrok
1,6 g
Fehérje
11,5 g
Só
<0,1 g
Poliolok
24 g
Száraz helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.