Leírás és Paraméterek
Különleges, frissítő zöld matcha tea por, magas klorofill tartalommal a gyulladások és fájdalmak enyhítésére.
A porrá őrölt friss, üde zöld tealevelekből készült jellegzetes ízű matcha por tökéletes választás különböző eredetű gyulladások és fájdalom enyhítésére. Nem véletlen, hogy az egzotikus zöld tea por több ezer éve töretlen népszerűségnek örvend a hagyományos keleti orvoslás szakértői körében. A bio matcha tea por antioxidáns tartalma jelentős. A káliumban, magnéziumban, kalciumban, foszforban valamint A-, B-, C-, E- és K vitaminban gazdag matcha tea az utóbbi évtizedekben vált egyre népszerűbbé a nyugati világban. Tudtad, hogy az élénk zöld szín a tea magas klorofill tartalmának az eredménye? Szerencsére a tea színe alig halványul, ha víz éri; emiatt előszeretettel alkalmazzák különféle tejes italok, latték és sütemények készítésekor is.
A tea ceremónia, avagy a matcha tea elkészítése
Aki először lát japán teaszertartást, bizonyára meglepődik, mennyi apró részletre kell odafigyelni a ceremónia során. A több ezer éves rituálén minden mozdulatnak, minden eszköznek jelentősége van a csészéktől kezdve, a bambusz keverőecseten át egészen a teáig. A szertartás főszereplője természetesen a zöld matcha por, azonban lehetséges, hogy egy tradicionális japán teaceremónia során nem pont ugyanazzal a matcha teával találkozol, mint a bioboltok polcain. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy a szertartásokon úgynevezett „ceremoniális” minőségű matcha teát használnak, mely ízében, színében és állagában is eltér az általunk megszokott matcha teától. A ceremoniális matcha egyik legismertebb fajtája a koicha, ami valójában egy sok ezer éves matcha elkészítési mód. A koicha szó jelentése „sűrű tea”: nevéhez méltóan ez a teát annyira erősre és sűrűre készítik, hogy az utolsó kortyokat szinte úgy kell kikanalazni a csésze aljáról. A lelkes teakalandorok véleménye szerint a ceremoniális matcha íze semmihez sem hasonlítható. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható bio matcha porból nem lehet ízletes teát készíteni. Épp ellenkezőleg! Ráadásul a matcha tea elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! A titok a 80 °C fokos vízben rejlik, melyhez elegendő fél teáskanál matcha port keverni a tökéletes ízélményért.
Hogyan hat a matcha por fogyasztás az emberi szervezetre?
A matcha tea az egyik legnépszerűbb kutatási téma napjainkban. Számos tanulmány szerint a zöld tea –és természetesen a matcha tea– rendszeres fogyasztása jó hatással lehet a testünkre és az elménkre. Egy 2016-ban megjelent tanulmány szerint a rendszeres zöld tea fogyasztás segíthet csökkenteni a szív-, és érrendszert valamint az emésztőrendszert érintő betegségek kialakulásának kockázatát. Ennek fő oka, hogy a matcha tea fogyasztásával jelentősen csökkenthető az egyik legjelentősebb rizikófaktor, a magas koleszterinszint. Ez a különleges zöld csoda azonban nem csak a testünket tartja karban, hanem az elménket is. Egy 2017-ben publikált, 49 kutatás eredményét összefoglaló tanulmány rávilágított arra, hogy a matcha teában található növényi vegyületek természetes hangulatjavítók, teljesítményfokozók, és a hormon háztartásra is kedvező hatással lehetnek. A növényben jelen levő L-teanin és koffein kombinációja egyszerre nyugtat, és növeli a teljesítményt, ami jó hír a sportolók és az egészséges életmódot követők számára.
Leírás
Különleges, frissítő zöld matcha tea por, magas klorofill tartalommal a gyulladások és fájdalmak enyhítésére.
A porrá őrölt friss, üde zöld tealevelekből készült jellegzetes ízű matcha por tökéletes választás különböző eredetű gyulladások és fájdalom enyhítésére. Nem véletlen, hogy az egzotikus zöld tea por több ezer éve töretlen népszerűségnek örvend a hagyományos keleti orvoslás szakértői körében. A bio matcha tea por antioxidáns tartalma jelentős. A káliumban, magnéziumban, kalciumban, foszforban valamint A-, B-, C-, E- és K vitaminban gazdag matcha tea az utóbbi évtizedekben vált egyre népszerűbbé a nyugati világban. Tudtad, hogy az élénk zöld szín a tea magas klorofill tartalmának az eredménye? Szerencsére a tea színe alig halványul, ha víz éri; emiatt előszeretettel alkalmazzák különféle tejes italok, latték és sütemények készítésekor is.
A tea ceremónia, avagy a matcha tea elkészítése
Aki először lát japán teaszertartást, bizonyára meglepődik, mennyi apró részletre kell odafigyelni a ceremónia során. A több ezer éves rituálén minden mozdulatnak, minden eszköznek jelentősége van a csészéktől kezdve, a bambusz keverőecseten át egészen a teáig. A szertartás főszereplője természetesen a zöld matcha por, azonban lehetséges, hogy egy tradicionális japán teaceremónia során nem pont ugyanazzal a matcha teával találkozol, mint a bioboltok polcain. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy a szertartásokon úgynevezett „ceremoniális” minőségű matcha teát használnak, mely ízében, színében és állagában is eltér az általunk megszokott matcha teától. A ceremoniális matcha egyik legismertebb fajtája a koicha, ami valójában egy sok ezer éves matcha elkészítési mód. A koicha szó jelentése „sűrű tea”: nevéhez méltóan ez a teát annyira erősre és sűrűre készítik, hogy az utolsó kortyokat szinte úgy kell kikanalazni a csésze aljáról. A lelkes teakalandorok véleménye szerint a ceremoniális matcha íze semmihez sem hasonlítható. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható bio matcha porból nem lehet ízletes teát készíteni. Épp ellenkezőleg! Ráadásul a matcha tea elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! A titok a 80 °C fokos vízben rejlik, melyhez elegendő fél teáskanál matcha port keverni a tökéletes ízélményért.
Hogyan hat a matcha por fogyasztás az emberi szervezetre?
A matcha tea az egyik legnépszerűbb kutatási téma napjainkban. Számos tanulmány szerint a zöld tea –és természetesen a matcha tea– rendszeres fogyasztása jó hatással lehet a testünkre és az elménkre. Egy 2016-ban megjelent tanulmány szerint a rendszeres zöld tea fogyasztás segíthet csökkenteni a szív-, és érrendszert valamint az emésztőrendszert érintő betegségek kialakulásának kockázatát. Ennek fő oka, hogy a matcha tea fogyasztásával jelentősen csökkenthető az egyik legjelentősebb rizikófaktor, a magas koleszterinszint. Ez a különleges zöld csoda azonban nem csak a testünket tartja karban, hanem az elménket is. Egy 2017-ben publikált, 49 kutatás eredményét összefoglaló tanulmány rávilágított arra, hogy a matcha teában található növényi vegyületek természetes hangulatjavítók, teljesítményfokozók, és a hormon háztartásra is kedvező hatással lehetnek. A növényben jelen levő L-teanin és koffein kombinációja egyszerre nyugtat, és növeli a teljesítményt, ami jó hír a sportolók és az egészséges életmódot követők számára.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.