Leírás és Paraméterek
A matcha egy erős zöld tea Matcha porból készül. A mactha azt jelenti , hogy “poralapú tea”. Napjainkban a japán gasztrokultúra nélkülözhetetlen része.
Meleg és hideg italok összetevője, ezen kívül pedig sütemény készítésnél, fagylalt és csokoládé ízesítésére is használhatjuk. Magas a koffeintartalma, és jótékony hatással van a szervezetre. A matcha háromszor annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea vagy kávé. A matcha rajongók szerint, egy álmosság nélküli nyugalmi állapotot lehet a tea fogyasztásával elérni.
A matcha tea kiemelkedő tápanyagokban, bővelkedik természetes módon előforduló antioxidánsokban - ezáltal segít a sejtek elöregedése elleni küzdelemben.
Amellett, hogy hatékony gyulladáscsökkentő, gyorsítja az anyagcserét is: méregtelenítő és vízhajtó hatású, segíti a káros anyagok távozását a szervezetünkből. Hosszan tartó energiát ad, segíti a koncentrációt. A benne lévő L-theanine növeli a koncentrációt, az éberséget és a mentális energiát, ugyanakkor megnyugtat és ellazít, csökkenti a stresszt.
A zöld teák hagyományosan forrázással készülnek. A matcha zöld tea a matcha porrá őrölt tealeveleiből készül.
A hagyományos receptek szerint a matchát kétféle módon fogyasztják. Az ún. usucha a hígabb változat, amihez két chashaku (körülbelül két teáskanál) tea és 1 deciliter víz kell. Az elterjedtebb, inkább krémes koicha egy sűrűbb tea. Általában 4-5 chashaku matcha tea és fél deciliter víz kell hozzá. Mitől élénk zöld a színe? A jellegzetes erős, zöld színét a termesztési eljárásnak köszönheti. A teacserjéket a szedés előtt, árnyékban nevelik. A teacserje a napfényi hiánya miatt ellenreakciót produkál: elkezd nagyobb mennyiségű klorofilt - a zöld szín oka - termelni. Ezután fermentálják a leveleket, majd finom porrá őrlik.
Mitől más, mint a zöld tea? Közel 10-15 csésze zöld teát kellene meginnunk ahhoz, hogy 1 adag matcha tea tápanyagtartalmát (antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok) megkapjuk, hiszen a matcha tea esetén a teljes tealevelet el tudjuk fogyasztani, nem csak kiáztatjuk belőle a tápanyagokat.
Összetevők: matcha zöld tea por.
Elkészítési javaslat: keverjen el fél teáskanál matcha tea port 1 csésze (100 ml) forró vízben.
Leírás
A matcha egy erős zöld tea Matcha porból készül. A mactha azt jelenti , hogy “poralapú tea”. Napjainkban a japán gasztrokultúra nélkülözhetetlen része.
Meleg és hideg italok összetevője, ezen kívül pedig sütemény készítésnél, fagylalt és csokoládé ízesítésére is használhatjuk. Magas a koffeintartalma, és jótékony hatással van a szervezetre. A matcha háromszor annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea vagy kávé. A matcha rajongók szerint, egy álmosság nélküli nyugalmi állapotot lehet a tea fogyasztásával elérni.
A matcha tea kiemelkedő tápanyagokban, bővelkedik természetes módon előforduló antioxidánsokban - ezáltal segít a sejtek elöregedése elleni küzdelemben.
Amellett, hogy hatékony gyulladáscsökkentő, gyorsítja az anyagcserét is: méregtelenítő és vízhajtó hatású, segíti a káros anyagok távozását a szervezetünkből. Hosszan tartó energiát ad, segíti a koncentrációt. A benne lévő L-theanine növeli a koncentrációt, az éberséget és a mentális energiát, ugyanakkor megnyugtat és ellazít, csökkenti a stresszt.
A zöld teák hagyományosan forrázással készülnek. A matcha zöld tea a matcha porrá őrölt tealeveleiből készül.
A hagyományos receptek szerint a matchát kétféle módon fogyasztják. Az ún. usucha a hígabb változat, amihez két chashaku (körülbelül két teáskanál) tea és 1 deciliter víz kell. Az elterjedtebb, inkább krémes koicha egy sűrűbb tea. Általában 4-5 chashaku matcha tea és fél deciliter víz kell hozzá. Mitől élénk zöld a színe? A jellegzetes erős, zöld színét a termesztési eljárásnak köszönheti. A teacserjéket a szedés előtt, árnyékban nevelik. A teacserje a napfényi hiánya miatt ellenreakciót produkál: elkezd nagyobb mennyiségű klorofilt - a zöld szín oka - termelni. Ezután fermentálják a leveleket, majd finom porrá őrlik.
Mitől más, mint a zöld tea? Közel 10-15 csésze zöld teát kellene meginnunk ahhoz, hogy 1 adag matcha tea tápanyagtartalmát (antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok) megkapjuk, hiszen a matcha tea esetén a teljes tealevelet el tudjuk fogyasztani, nem csak kiáztatjuk belőle a tápanyagokat.
Összetevők: matcha zöld tea por.
Elkészítési javaslat: keverjen el fél teáskanál matcha tea port 1 csésze (100 ml) forró vízben.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.