Leírás
Kiváló minőségű por alakú kivonat a növény leveleiből.
A 20g-os kiszerelésű Stevia por 300-szor édesebb a cukornál. Egy kis csipetnyi mennyiség egy csapott evőkanál cukornak felel meg (15g). Egy lapos teáskanál por (1g mennyiség) 300g cukor édességével egyenlő.
A kivonat nagyon gazdaságos, használatát viszont el kell sajátítani. Ha megfelelően adagol belőle, akkor kellemes édes ízt kap, ám ha valamiért túl sokat tesz belőle, akkor az étel/ ital keserűvé válhat. Nem tartalmaz kalóriát és nulla a glikémiás indexe. Cukorbetegek és diétázók is egyaránt fogyaszthatják. Laktózmentes.
Összetevők: szteviol glikozid (95%-os tisztaságú, 40% Reb A tartalommal)
Nettó tömeg: 20g
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: EU
Mire jó a Stevia?
A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).
A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint):
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.
Magas vérnyomás:
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.
Gyulladások:
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bõrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Vélemények
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.
Leírás és Paraméterek
Kiváló minőségű por alakú kivonat a növény leveleiből.
A 20g-os kiszerelésű Stevia por 300-szor édesebb a cukornál. Egy kis csipetnyi mennyiség egy csapott evőkanál cukornak felel meg (15g). Egy lapos teáskanál por (1g mennyiség) 300g cukor édességével egyenlő.
A kivonat nagyon gazdaságos, használatát viszont el kell sajátítani. Ha megfelelően adagol belőle, akkor kellemes édes ízt kap, ám ha valamiért túl sokat tesz belőle, akkor az étel/ ital keserűvé válhat. Nem tartalmaz kalóriát és nulla a glikémiás indexe. Cukorbetegek és diétázók is egyaránt fogyaszthatják. Laktózmentes.
Összetevők: szteviol glikozid (95%-os tisztaságú, 40% Reb A tartalommal)
Nettó tömeg: 20g
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: EU
Mire jó a Stevia?
A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).
A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint):
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.
Magas vérnyomás:
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.
Gyulladások:
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bõrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.