Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mayam Feketebors illóolaj, tiszta (piper nigrum), 10 ml

1.355 Ft
Menny.:db
Cikkszám: M-1383
A gyártó összes terméke: Mayam
Raktárkészlet: 1 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 28

Leírás

A feketebors illóolaj serkenti a vérkeringést és erőteljes melegítő hatást fejt ki, ajánlott belefoglalni a narancsbőr ellenes, tónusjavító krémekbe, különféle fájdalmakra, a reumás fájdalmakra használt készítményekbe is. Értékelt illatosító összetevő.

A feketebors növény erdőkben él, felkúszik a fákra, mint a szőlő, akár 15-20 méteresre is megnő. Élettartama körülbelül 20 év. A feketebors az őskor óta használatos, a középkorban valóságos harcot folytattak, akik be akartak kerülni a Távol-Keletről szállított feketebors nyereséget hozó kereskedelmi láncába.

Az illóolaj az éretlen gyümölcsből van kivonva, miközben a fűszerként használt bors ugyanannak a növénynek a gyümölcséből készül, de a szemeket éretten szedik le és a külső réteget, a maghéjat eltávolítják szárítás előtt.

Előállítás módja: gőzlepárlással a magokból

Megjelenési forma: átlátszó, enyhén sárgás-zöldes, alacsony sűrűségű folyadék

Olfaktív jellemzők:  meleg, átható, fűszeres, jellegzetes

Főbb összetevők: karofillén, pinén, limonén, karén, germakrén, selinén

Összetevők (INCI): piper nigrum fruit oil

Tulajdonságok

  • melegítő hatású
  • fájdalomcsillapító hatású
  • nemivágy gerjesztő
  • vízelvezető hatású
  • frissítő hatású
  • serkentő hatású
  • lázcsillapító hatású
  • illatosító

Alkalmazások a kozmetikában 

  • narancsbőrre, keringési zavarokra, pangásra
  • különféle fájdalmakra, izomfájdalomra is
  • reumás fájdalmakra
  • fáradtságra, kimerültségre
  • szellemi lustaságra
  • melegítő kenőcsökbe sportolók számára
  • fásultság, csökkent libidó esetén

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • vérkeringés serkentésére, zúzódások enyhítésére alkotott krémek és kenőcsök összetevőjeként
  • az izomtónus növelésére és a végtagok fájdalmainak enyhítésére szánt készítményekbe
  • nyirokelvezetés, narancsbőr kezelésére használt krémekbe és kenőcsökbe
  • alakformáláshoz használt masszázsolajakba, krémekbe
  • kozmetikai készítmények illatosítására vagy férfi parfümök készítésére

Tárolás:

  • jól szigetelve, légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A feketebors illóolaj serkenti a vérkeringést és erőteljes melegítő hatást fejt ki, ajánlott belefoglalni a narancsbőr ellenes, tónusjavító krémekbe, különféle fájdalmakra, a reumás fájdalmakra használt készítményekbe is. Értékelt illatosító összetevő.

A feketebors növény erdőkben él, felkúszik a fákra, mint a szőlő, akár 15-20 méteresre is megnő. Élettartama körülbelül 20 év. A feketebors az őskor óta használatos, a középkorban valóságos harcot folytattak, akik be akartak kerülni a Távol-Keletről szállított feketebors nyereséget hozó kereskedelmi láncába.

Az illóolaj az éretlen gyümölcsből van kivonva, miközben a fűszerként használt bors ugyanannak a növénynek a gyümölcséből készül, de a szemeket éretten szedik le és a külső réteget, a maghéjat eltávolítják szárítás előtt.

Előállítás módja: gőzlepárlással a magokból

Megjelenési forma: átlátszó, enyhén sárgás-zöldes, alacsony sűrűségű folyadék

Olfaktív jellemzők:  meleg, átható, fűszeres, jellegzetes

Főbb összetevők: karofillén, pinén, limonén, karén, germakrén, selinén

Összetevők (INCI): piper nigrum fruit oil

Tulajdonságok

  • melegítő hatású
  • fájdalomcsillapító hatású
  • nemivágy gerjesztő
  • vízelvezető hatású
  • frissítő hatású
  • serkentő hatású
  • lázcsillapító hatású
  • illatosító

Alkalmazások a kozmetikában 

  • narancsbőrre, keringési zavarokra, pangásra
  • különféle fájdalmakra, izomfájdalomra is
  • reumás fájdalmakra
  • fáradtságra, kimerültségre
  • szellemi lustaságra
  • melegítő kenőcsökbe sportolók számára
  • fásultság, csökkent libidó esetén

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • vérkeringés serkentésére, zúzódások enyhítésére alkotott krémek és kenőcsök összetevőjeként
  • az izomtónus növelésére és a végtagok fájdalmainak enyhítésére szánt készítményekbe
  • nyirokelvezetés, narancsbőr kezelésére használt krémekbe és kenőcsökbe
  • alakformáláshoz használt masszázsolajakba, krémekbe
  • kozmetikai készítmények illatosítására vagy férfi parfümök készítésére

Tárolás:

  • jól szigetelve, légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra!