Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ajándék karácsony

Mayam Pacsuli illóolaj, tiszta (pogostemom cablin), 10 ml

1.204 Ft
Menny.:db
Cikkszám: M-1145
A gyártó összes terméke: Mayam
Raktárkészlet: 2 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 25

Leírás

A pacsuli illóolaj élénkíti és regenerálja a bőrt, hegesítő hatású, serkenti a vérkeringést, többszörösen jótékony hatása van a bőrre. Frissítő, afrodiziákum hatású. Kozmetikai készítmények  és a bájos földes illatjegyű parfümök híres-nevezetes illatosító összetevője.

A pacsuli - más néven patchouli vagy büdösmenta - egy évelő bokros félcserje, 1 méter magasra is megnő, szára erős, szőrös zöld levelekkel és apró halvány rózsaszínű vagy fehér virágokkal. Ázsia trópusi területeinek legtöbbjén honos. A levelei rendkívül aromásak, illatosak, ezekből nyerik az illóolajat.

Évszázadok óta a pacsulit parfümhöz illatrögzítő stabilizálóként használták, de a selyemkereskedők is kedvelték, pacsulileveleket tettek a vászon-, kasmír- és selyembálák közé.

Az illóolajat a fiatal levelekből nyerik, megszárítják és erjesztik a gőzlepárlás előtt, hatásfoka 2-3%. A növényt évente kétszer-háromszor lehet begyűjteni. Ez az olaj az idő múlásával egyre jobban "beérik", nehéz és elbűvölő illatot árasztva.

Biokémiai profilja rendkívüli, más illóolajakban ritkábban fellelhető elemeket tartalmaz. A pacsuli illóolaj a parfümkészítők kelléktárának igen elterjedt összetevője.

Előállítás módja: gőzlepárlással a levelekből

Földrajzi származás: Indonézia

Megjelenési forma: áttetsző borostyánszínű, közepes sűrűségű folyadék

Illatjegye: alapillat>

Olfaktív jellemzők: erőteljes, intenzív és tartósan megmaradó illat, földes, csípős, pézsmás aljegyekkel

Összetevők (INCI): pogostemon cablin leaf oil

Tulajdonságok

  • bőrregeneráló
  • frissítő a vénás és nyirokrendszer számára
  • pangáscsökkentő
  • hegesítő, sejtvédő hatású
  • afrodiziakum hatású
  • gombaölő, rovarírtó, rovarűző
  • illatosító, szagtalanító

Alkalmazások a kozmetikában és az aromaterápiában

  • élénkítő minden típusú bőr számára
  • elzáródott, eltömődött, túlterhelt arcbőrre
  • sebek nem esztétikus hegesedésének megelőzésére
  • új bőrsejtek kialakulásának ösztönzésére
  • keringési zavarokra: visszér, vízvisszatartás, narancsbőr
  • nemi hidegségre és impotenciára
  • parfümökbe, illatosítókba, aromaterápiában, masszsázshoz

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • összetevőként, élettelen, elöregedett, leromlott arcbőrre szánt  kozmetikai készítményekbe
  • visszérre és nehéz lábakra összeállított készítményekbe
  • masszázsra, alakformáláshoz, narancsbőrre
  • tisztító, regeneráló maszkokba, minden bőrtípusra, de kiváltképpen elzáródótt száraz arcbőrre vagy zsíros eltömődött arcbőrre
  • a kozmetikai készítmények illatosítására vagy parfümök készítésére

AZ AROMATERÁPIÁBAN

  • a fürdővízbe csepegtessünk 10-12 cseppet, ajánlatos előre feloldani
  • masszázshoz, növényi olajban oldva
  • párologtatókban, gyertyákban, illatosító mécsesekben légfrissítőként, figyelembevéve, hogy kis mértékben használva élénkít, nagy mértékben pedig nyugtató, altató hatású

Tárolás:

  • légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • az illat hosszantartó és okozhat rossz közérzetet, étvágytalanságot
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A pacsuli illóolaj élénkíti és regenerálja a bőrt, hegesítő hatású, serkenti a vérkeringést, többszörösen jótékony hatása van a bőrre. Frissítő, afrodiziákum hatású. Kozmetikai készítmények  és a bájos földes illatjegyű parfümök híres-nevezetes illatosító összetevője.

A pacsuli - más néven patchouli vagy büdösmenta - egy évelő bokros félcserje, 1 méter magasra is megnő, szára erős, szőrös zöld levelekkel és apró halvány rózsaszínű vagy fehér virágokkal. Ázsia trópusi területeinek legtöbbjén honos. A levelei rendkívül aromásak, illatosak, ezekből nyerik az illóolajat.

Évszázadok óta a pacsulit parfümhöz illatrögzítő stabilizálóként használták, de a selyemkereskedők is kedvelték, pacsulileveleket tettek a vászon-, kasmír- és selyembálák közé.

Az illóolajat a fiatal levelekből nyerik, megszárítják és erjesztik a gőzlepárlás előtt, hatásfoka 2-3%. A növényt évente kétszer-háromszor lehet begyűjteni. Ez az olaj az idő múlásával egyre jobban "beérik", nehéz és elbűvölő illatot árasztva.

Biokémiai profilja rendkívüli, más illóolajakban ritkábban fellelhető elemeket tartalmaz. A pacsuli illóolaj a parfümkészítők kelléktárának igen elterjedt összetevője.

Előállítás módja: gőzlepárlással a levelekből

Földrajzi származás: Indonézia

Megjelenési forma: áttetsző borostyánszínű, közepes sűrűségű folyadék

Illatjegye: alapillat>

Olfaktív jellemzők: erőteljes, intenzív és tartósan megmaradó illat, földes, csípős, pézsmás aljegyekkel

Összetevők (INCI): pogostemon cablin leaf oil

Tulajdonságok

  • bőrregeneráló
  • frissítő a vénás és nyirokrendszer számára
  • pangáscsökkentő
  • hegesítő, sejtvédő hatású
  • afrodiziakum hatású
  • gombaölő, rovarírtó, rovarűző
  • illatosító, szagtalanító

Alkalmazások a kozmetikában és az aromaterápiában

  • élénkítő minden típusú bőr számára
  • elzáródott, eltömődött, túlterhelt arcbőrre
  • sebek nem esztétikus hegesedésének megelőzésére
  • új bőrsejtek kialakulásának ösztönzésére
  • keringési zavarokra: visszér, vízvisszatartás, narancsbőr
  • nemi hidegségre és impotenciára
  • parfümökbe, illatosítókba, aromaterápiában, masszsázshoz

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • összetevőként, élettelen, elöregedett, leromlott arcbőrre szánt  kozmetikai készítményekbe
  • visszérre és nehéz lábakra összeállított készítményekbe
  • masszázsra, alakformáláshoz, narancsbőrre
  • tisztító, regeneráló maszkokba, minden bőrtípusra, de kiváltképpen elzáródótt száraz arcbőrre vagy zsíros eltömődött arcbőrre
  • a kozmetikai készítmények illatosítására vagy parfümök készítésére

AZ AROMATERÁPIÁBAN

  • a fürdővízbe csepegtessünk 10-12 cseppet, ajánlatos előre feloldani
  • masszázshoz, növényi olajban oldva
  • párologtatókban, gyertyákban, illatosító mécsesekben légfrissítőként, figyelembevéve, hogy kis mértékben használva élénkít, nagy mértékben pedig nyugtató, altató hatású

Tárolás:

  • légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • az illat hosszantartó és okozhat rossz közérzetet, étvágytalanságot
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra!