Leírás és Paraméterek
Az akácméznek a fehértől a halvány zöldes sárgáig terjed a színe. Kellemes enyhe ízű, akácvirág illatú. Hosszan megőrzi folyékony állapotát. A legtöbbet fogyasztott méz hazánkban íze és állaga miatt. Hungarikumnak minősül.
Összetétele: Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.
Ajánljuk: Mindennapi fogyasztásra, teába, kávéba kenyérre akár önmagában. Alacsony pollentartalma miatt allergiások is fogyaszthatják! (Fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával!)
Univerzális mézfajta. Lágy íze és alacsony glikémiás indexe miatt az egyik legtöbbet használt természetes édesítőszer, ajánljuk bármilyen forró italba, turmixokba, joghurtokba, süteményekbe, és főzéshez egyaránt. Nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt lefekvés előtt langyos tejjel együtt fogyasztva segíti a nyugodt pihenést.
Figyelmeztetés: mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyünk minősége megőrzés céljából!
Tárolás: napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.
Leírás
Az akácméznek a fehértől a halvány zöldes sárgáig terjed a színe. Kellemes enyhe ízű, akácvirág illatú. Hosszan megőrzi folyékony állapotát. A legtöbbet fogyasztott méz hazánkban íze és állaga miatt. Hungarikumnak minősül.
Összetétele: Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.
Ajánljuk: Mindennapi fogyasztásra, teába, kávéba kenyérre akár önmagában. Alacsony pollentartalma miatt allergiások is fogyaszthatják! (Fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával!)
Univerzális mézfajta. Lágy íze és alacsony glikémiás indexe miatt az egyik legtöbbet használt természetes édesítőszer, ajánljuk bármilyen forró italba, turmixokba, joghurtokba, süteményekbe, és főzéshez egyaránt. Nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt lefekvés előtt langyos tejjel együtt fogyasztva segíti a nyugodt pihenést.
Figyelmeztetés: mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyünk minősége megőrzés céljából!
Tárolás: napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.