Leírás
Pelyhesített lenmag. Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat
Pelyhesítéssel a magot tulajdonképpen szakszerűen feltárva, az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé tették. A mag gyógyászati célú alkalmazása sokkal inkább ezúton, tehát a mag finom, (pl. lisztes állagú) lapításával, illetve őrlésével válik lehetővé.
Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek és a mag inkább (az erőteljes oxidáció miatt) megkeseredik. Szerte a világon a pehelyszerű állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.
Nyomokban glutént, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat!E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült lisztben, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmag őrleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája.
A lenmag jótékony hatásai:
- Erősíti az immunrendszert: A lenmag hasznos lehet az autoimmun és a gyulladásos megbetegedések, mint például a rheumatoid arthritis, pikkelysömör és lupus kezelésében.
- A testsúly karbantartása: Beiktatása a napi étrendbe segíthet a testsúly megtartásában, ugyanis a gyomorban ötszörös méretűre dagad. Nemcsak a fogyásban lehet segítség, de a vércukorszintet is stabilizálja.
- A hormonszint egyensúlyban tartása: Normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében, csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulását.
- Véd a csontvesztés ellen: A naponta fogyasztott lenmag védi és erősíti a csontokat, csökkenti a csontritkulás kialakulásának veszélyét.
- Rákellenes hatás: Kiterjedt vizsgálatok azt mutatják, hogy a lenmag fontos szerepet játszhat a mellrák és vastagbélrák kezelésében és megelőzésében.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket: Csökkenti a vérnyomást, gátolja az érelmeszesedést, javítja a véredények rugalmasságát.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Vélemények
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.
Leírás és Paraméterek
Pelyhesített lenmag. Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat
Pelyhesítéssel a magot tulajdonképpen szakszerűen feltárva, az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé tették. A mag gyógyászati célú alkalmazása sokkal inkább ezúton, tehát a mag finom, (pl. lisztes állagú) lapításával, illetve őrlésével válik lehetővé.
Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek és a mag inkább (az erőteljes oxidáció miatt) megkeseredik. Szerte a világon a pehelyszerű állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.
Nyomokban glutént, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat!E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült lisztben, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmag őrleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája.
A lenmag jótékony hatásai:
- Erősíti az immunrendszert: A lenmag hasznos lehet az autoimmun és a gyulladásos megbetegedések, mint például a rheumatoid arthritis, pikkelysömör és lupus kezelésében.
- A testsúly karbantartása: Beiktatása a napi étrendbe segíthet a testsúly megtartásában, ugyanis a gyomorban ötszörös méretűre dagad. Nemcsak a fogyásban lehet segítség, de a vércukorszintet is stabilizálja.
- A hormonszint egyensúlyban tartása: Normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében, csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulását.
- Véd a csontvesztés ellen: A naponta fogyasztott lenmag védi és erősíti a csontokat, csökkenti a csontritkulás kialakulásának veszélyét.
- Rákellenes hatás: Kiterjedt vizsgálatok azt mutatják, hogy a lenmag fontos szerepet játszhat a mellrák és vastagbélrák kezelésében és megelőzésében.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket: Csökkenti a vérnyomást, gátolja az érelmeszesedést, javítja a véredények rugalmasságát.
Száraz, hűvös helyen tartandó.