Leírás és Paraméterek
Pelyhesített lenmag. Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat
Pelyhesítéssel a magot tulajdonképpen szakszerűen feltárva, az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé tették. A mag gyógyászati célú alkalmazása sokkal inkább ezúton, tehát a mag finom, (pl. lisztes állagú) lapításával, illetve őrlésével válik lehetővé.
Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek és a mag inkább (az erőteljes oxidáció miatt) megkeseredik. Szerte a világon a pehelyszerű állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.
Nyomokban glutént, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat!E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült lisztben, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmag őrleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája.
A lenmag jótékony hatásai:
- Erősíti az immunrendszert: A lenmag hasznos lehet az autoimmun és a gyulladásos megbetegedések, mint például a rheumatoid arthritis, pikkelysömör és lupus kezelésében.
- A testsúly karbantartása: Beiktatása a napi étrendbe segíthet a testsúly megtartásában, ugyanis a gyomorban ötszörös méretűre dagad. Nemcsak a fogyásban lehet segítség, de a vércukorszintet is stabilizálja.
- A hormonszint egyensúlyban tartása: Normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében, csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulását.
- Véd a csontvesztés ellen: A naponta fogyasztott lenmag védi és erősíti a csontokat, csökkenti a csontritkulás kialakulásának veszélyét.
- Rákellenes hatás: Kiterjedt vizsgálatok azt mutatják, hogy a lenmag fontos szerepet játszhat a mellrák és vastagbélrák kezelésében és megelőzésében.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket: Csökkenti a vérnyomást, gátolja az érelmeszesedést, javítja a véredények rugalmasságát.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Leírás
Pelyhesített lenmag. Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat
Pelyhesítéssel a magot tulajdonképpen szakszerűen feltárva, az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé tették. A mag gyógyászati célú alkalmazása sokkal inkább ezúton, tehát a mag finom, (pl. lisztes állagú) lapításával, illetve őrlésével válik lehetővé.
Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek és a mag inkább (az erőteljes oxidáció miatt) megkeseredik. Szerte a világon a pehelyszerű állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.
Nyomokban glutént, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat!E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült lisztben, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmag őrleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája.
A lenmag jótékony hatásai:
- Erősíti az immunrendszert: A lenmag hasznos lehet az autoimmun és a gyulladásos megbetegedések, mint például a rheumatoid arthritis, pikkelysömör és lupus kezelésében.
- A testsúly karbantartása: Beiktatása a napi étrendbe segíthet a testsúly megtartásában, ugyanis a gyomorban ötszörös méretűre dagad. Nemcsak a fogyásban lehet segítség, de a vércukorszintet is stabilizálja.
- A hormonszint egyensúlyban tartása: Normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében, csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulását.
- Véd a csontvesztés ellen: A naponta fogyasztott lenmag védi és erősíti a csontokat, csökkenti a csontritkulás kialakulásának veszélyét.
- Rákellenes hatás: Kiterjedt vizsgálatok azt mutatják, hogy a lenmag fontos szerepet játszhat a mellrák és vastagbélrák kezelésében és megelőzésében.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket: Csökkenti a vérnyomást, gátolja az érelmeszesedést, javítja a véredények rugalmasságát.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.