Leírás és Paraméterek
A gabonamagvak héja egy többrétegű komplex szerkezet. A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, (kövek, tört és egyéb szemek kiválogatása) kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt.
A korpa, a búzaszem esetében 7 réteget tartalmaz. A korpa tényleges értéke az életfontosságú B vitaminok (B1, B6, B15), nyomelemek és a rostanyag (cellulóz) tartalmában rejlik. A rosthiányos táplálkozás egyszerű megoldása a megfelelően adagolt búzakorpa, levesben, főzelékben, savanyított tejtermékekben, kenyér, vagy egyéb pékáru készítéséhez.
Élelmi rostokban gazdag étrend-kiegészítő készítmény. Nagy része nem emészthető, ún. ballaszt anyagokból áll, melyek jó hatással vannak az anyagcsere folyamatokra. 54% növényi rostot tartalmaz és kiváló magnéziumforrás. Semleges ízű. Gyümölcslevekben, tejben, joghurtban, levesben hamar felveszi a nedvességet.
g | 250 |
db | 1 |