Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
Darált dió
Legértékesebb gyümölcseink egyike a dió, hiszen a termése -mint a legfontosabb része- a dióbél igazán sokféleképpen hasznosítható. Kiváló alapanyag süteményekhez, vagy akár nyersen is fogyaszthatjuk, félig éretten pedig magát a diószemet teszik el befőttnek.
Tudta, hogy a dió rendszeres fogyasztása segíti az immunrendszer normál működését? Amellett, hogy kiváló vas- és magnéziumforrás, nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású E-vitamint is.
Élettani hatása is kimagasló. 5 ok, amiért érdemes beilleszteni az étrendbe:
- Segít a megfelelő szinten tartani a vérnyomást, a benne található esszenciális zsírsavak miatt.
- Magas telítetlen zsírsava hozzájárul a megfelelő koleszterin szinthez.
- Segítségével megőrizhető az érfalak rugalmassága, nagy szerepe van a vérrögképződés megakadályozásában.
- Zsírban oldódó antioxidáns. Ezáltal erősítjük immunrendszerünket, segítjük a nyálkahártya megfelelő működését és szervezetünk könnyebben égeti el a telített zsírsavakat is.
- A dió magas Omega-3 tartalma miatt javítja a szervezet inzulintermelését, ezért a cukorbetegségre hajlamosaknak ajánlott a fogyasztása.
Összetevők: Dióbél, cukorliszt (cukor, burgonyakeményítő)
(Régen tartalmazott a cukrozott dió glutént, mert a cukorliszt búzakeményítővel készült. A cukorlisztet most burgonyakeményítővel készítik ezért nem allergén.)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2248 kJ / 539 kcal
Zsír: 31,8 g
• amelyből telített zsírsavak: 3 g
Szénhidrát: 53,2 g
• amelyből cukrok: 51,2 g
Fehérje: 8,1 g
Só: 0,01 g
Magnézium: 121 mg 33 % NRV*
E-vitamin: 1,82 µg 15 % NRV*
Vas: 2,16 µg 15 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
- A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez.
Allergének:
Diófélék
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Szezámmag
A termék a leggondosabb odafigyelés és alapos válogatás ellenére is dióhéjdarabokat tartalmazhat.
Felbontás után néhány napon belül fogyassza el.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Védőgázas csomagolásban.
Leírás
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
Darált dió
Legértékesebb gyümölcseink egyike a dió, hiszen a termése -mint a legfontosabb része- a dióbél igazán sokféleképpen hasznosítható. Kiváló alapanyag süteményekhez, vagy akár nyersen is fogyaszthatjuk, félig éretten pedig magát a diószemet teszik el befőttnek.
Tudta, hogy a dió rendszeres fogyasztása segíti az immunrendszer normál működését? Amellett, hogy kiváló vas- és magnéziumforrás, nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású E-vitamint is.
Élettani hatása is kimagasló. 5 ok, amiért érdemes beilleszteni az étrendbe:
- Segít a megfelelő szinten tartani a vérnyomást, a benne található esszenciális zsírsavak miatt.
- Magas telítetlen zsírsava hozzájárul a megfelelő koleszterin szinthez.
- Segítségével megőrizhető az érfalak rugalmassága, nagy szerepe van a vérrögképződés megakadályozásában.
- Zsírban oldódó antioxidáns. Ezáltal erősítjük immunrendszerünket, segítjük a nyálkahártya megfelelő működését és szervezetünk könnyebben égeti el a telített zsírsavakat is.
- A dió magas Omega-3 tartalma miatt javítja a szervezet inzulintermelését, ezért a cukorbetegségre hajlamosaknak ajánlott a fogyasztása.
Összetevők: Dióbél, cukorliszt (cukor, burgonyakeményítő)
(Régen tartalmazott a cukrozott dió glutént, mert a cukorliszt búzakeményítővel készült. A cukorlisztet most burgonyakeményítővel készítik ezért nem allergén.)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2248 kJ / 539 kcal
Zsír: 31,8 g
• amelyből telített zsírsavak: 3 g
Szénhidrát: 53,2 g
• amelyből cukrok: 51,2 g
Fehérje: 8,1 g
Só: 0,01 g
Magnézium: 121 mg 33 % NRV*
E-vitamin: 1,82 µg 15 % NRV*
Vas: 2,16 µg 15 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
- A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez.
Allergének:
Diófélék
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Szezámmag
A termék a leggondosabb odafigyelés és alapos válogatás ellenére is dióhéjdarabokat tartalmazhat.
Felbontás után néhány napon belül fogyassza el.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Védőgázas csomagolásban.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.