Leírás és Paraméterek
A tönköly mintegy 15-17% fehérjét tartalmaz, ami magasabb, mint a közönséges búzáé. Aminosav-összetétele, vitamin- és ásványi anyag tartalma szintén felülmúlja a közönséges búzáét, ezért tápértéke is magasabb annál. A termesztési körülményekre igénytelenebb, bár kevesebbet terem a modern búzáknál. Biotermesztésben is jól hasznosítható.
Magas kovasav-tartalma miatt jótékonyan hat a gondolkodásra és koncentrációs képességekre. Cukorbetegek étrendjébe jól beilleszthető. Kitűnő minőségű péksütemények, kelt tészták, kenyerek süthetők, amelyek hosszabban eltarthatók, mint a többi kenyérgabonából készültek.
A tönkölybúza egy olyan búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig széles körben termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetően.
A tönköly a pelyvás gabonák közé tartozik, azaz csépléskor a kalász szétesik, de a szemeken szorosan rajta maradnak a toklászok. Őrlés előtt ezért hántolni kell, azaz a toklászokat el kell távolítani a szemről.
g | 1000 |
db | 1 |
Leírás
A tönköly mintegy 15-17% fehérjét tartalmaz, ami magasabb, mint a közönséges búzáé. Aminosav-összetétele, vitamin- és ásványi anyag tartalma szintén felülmúlja a közönséges búzáét, ezért tápértéke is magasabb annál. A termesztési körülményekre igénytelenebb, bár kevesebbet terem a modern búzáknál. Biotermesztésben is jól hasznosítható.
Magas kovasav-tartalma miatt jótékonyan hat a gondolkodásra és koncentrációs képességekre. Cukorbetegek étrendjébe jól beilleszthető. Kitűnő minőségű péksütemények, kelt tészták, kenyerek süthetők, amelyek hosszabban eltarthatók, mint a többi kenyérgabonából készültek.
A tönkölybúza egy olyan búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig széles körben termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetően.
A tönköly a pelyvás gabonák közé tartozik, azaz csépléskor a kalász szétesik, de a szemeken szorosan rajta maradnak a toklászok. Őrlés előtt ezért hántolni kell, azaz a toklászokat el kell távolítani a szemről.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.