Leírás és Paraméterek
A kókuszliszt finomra őrölt, szárított, zsírtalanított kókuszhúsból készül.
A kókuszliszt rostban gazdag, 38,5 % rostot tartalmaz. Rosttartalma a legmagasabb, más lisztekhez képest, fogyasztása jó az emésztőrendszernek.
A kókuszliszt hipoallergén, vagyis nem vált ki allergiás reakciót.
Ideális azok számára, akik csökkenteni szeretnék az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, mivel kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint bármely más liszt.
Magas a proteintartalma, 19,2 g fehérjét tartalmaz, így növényi étrend mellett fontos fehérjeforrás lehet.
Nem tartalmaz glutént, és nem tartalmaz koleszterint sem.
Antibakteriális hatású élelmiszer, jótékonyan hat az immunrendszerre.
A kókuszpálmán termő dióban lévő MCT zsírsavak a kókuszlisztben is megmaradnak, ezáltal segíthet karbantartani az agyműködést és a memóriát.
Hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez.
A kókuszlisztet sokféleképpen felhasználhatjuk a konyhánkban
Felhasználható: zabkásába, müzlibe, süteményekhez, levesek és szószok sűrítésére, palacsinták, muffinok sütéséhez.
Kb. 20%-ban helyettesíthetjük a búzalisztet kókuszliszttel a hagyományos receptekben.
Tipp:
Hagyományos liszt helyettesítése kókuszliszttel: ilyenkor kókuszlisztből feleannyit mérjünk, és a vegán tojás mennyiségét duplázzuk meg. Duplázzuk meg a recept által előírt folyadék mennyiségét is, mert a kókuszliszt több folyadékot köt meg, mint a hagyományos liszt.
100 gramm kókuszliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 1451
Energia Kcal-ban: 351
Zsír: 19,5 g
- amelyből telített zsírsav: 15 g
Szénhidrát: 17 g
- amelyből cukor: 13,6 g
Fehérje: 20,5 g
Rost: 40 g
Só: 0,08 g
Leírás
A kókuszliszt finomra őrölt, szárított, zsírtalanított kókuszhúsból készül.
A kókuszliszt rostban gazdag, 38,5 % rostot tartalmaz. Rosttartalma a legmagasabb, más lisztekhez képest, fogyasztása jó az emésztőrendszernek.
A kókuszliszt hipoallergén, vagyis nem vált ki allergiás reakciót.
Ideális azok számára, akik csökkenteni szeretnék az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, mivel kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint bármely más liszt.
Magas a proteintartalma, 19,2 g fehérjét tartalmaz, így növényi étrend mellett fontos fehérjeforrás lehet.
Nem tartalmaz glutént, és nem tartalmaz koleszterint sem.
Antibakteriális hatású élelmiszer, jótékonyan hat az immunrendszerre.
A kókuszpálmán termő dióban lévő MCT zsírsavak a kókuszlisztben is megmaradnak, ezáltal segíthet karbantartani az agyműködést és a memóriát.
Hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez.
A kókuszlisztet sokféleképpen felhasználhatjuk a konyhánkban
Felhasználható: zabkásába, müzlibe, süteményekhez, levesek és szószok sűrítésére, palacsinták, muffinok sütéséhez.
Kb. 20%-ban helyettesíthetjük a búzalisztet kókuszliszttel a hagyományos receptekben.
Tipp:
Hagyományos liszt helyettesítése kókuszliszttel: ilyenkor kókuszlisztből feleannyit mérjünk, és a vegán tojás mennyiségét duplázzuk meg. Duplázzuk meg a recept által előírt folyadék mennyiségét is, mert a kókuszliszt több folyadékot köt meg, mint a hagyományos liszt.
100 gramm kókuszliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 1451
Energia Kcal-ban: 351
Zsír: 19,5 g
- amelyből telített zsírsav: 15 g
Szénhidrát: 17 g
- amelyből cukor: 13,6 g
Fehérje: 20,5 g
Rost: 40 g
Só: 0,08 g