Leírás
Steviolglikozid tartalmú édesítőszer visszazárható tasakban.
A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, a Stevia Rebaudiana egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek lehetnek annál! Figyelemre méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra hajlamos fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla!
Ez egy, a napraforgófélék (Asteraceae) családjához tartozó, Dél-Amerikában őshonos, 240 változatban megtalálható növényfajta egyike, melynek jótékony tulajdonságait a guarani indiánok évszázadok óta ismerik. Jóval korábban édesítették vele italaikat, mint az európai ember megismerte volna a kristálycukrot, használták éhségük csökkentésére, csakúgy, mint sebeik gyógyítására.
Legelőször Moises Santiago Bertoni svájci botanikus 1899.-ben írta le részletesen a növény tulajdonságait, édesítő hatását, majd 1931.-ben francia vegyészek különítették el a stevioside-t és a rebaudioside-t, mint az édesítő hatás összetevőit. Ezen kivonatok 250 – 400-szor édesebbek a cukornál, igen magas a hő- és pH stabilitásuk.
A növénynek cukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes! Gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a
Nem tartalmaz glutént és laktózt.
Ajánlott felhasználása: főzéshez, sütéshez, hideg és meleg italok, valamint öntetek édesítésére.
Ajánlott napi mennyiség felnőtteknek: max. 10-12 gramm.
Legelőször Moises Santiago Bertoni svájci botanikus 1899.-ben írta le részletesen a növény tulajdonságait, édesítő hatását, majd 1931.-ben francia vegyészek különítették el a stevioside-t és a rebaudioside-t, mint az édesítő hatás összetevőit.
Ezen kivonatok 250 – 400-szor édesebbek a cukornál, igen magas a hő- és pH stabilitásuk. A növénynek cukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes!
Gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre.
Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!
Tanulmányok szerint a stevia a 2-es típusú cukorbetegség ellen ígéretes, enyhíti az inzulinfüggést.
Az enzimtermelésben kiemelt szerepű hasnyálmirigy működését segíti, ami a szénhidrátok lebontásában kulcsfontosságú.
Ugyancsak meghatározó a máj cukor anyagcserében betöltött szerepének támogatásában. Ezáltal, feltételezhetően szabályozhatja a vércukor szintet a testben.
Paraméterek
g | 100 |
db | 1 |
Vélemények
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.
Leírás és Paraméterek
Steviolglikozid tartalmú édesítőszer visszazárható tasakban.
A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, a Stevia Rebaudiana egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek lehetnek annál! Figyelemre méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra hajlamos fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla!
Ez egy, a napraforgófélék (Asteraceae) családjához tartozó, Dél-Amerikában őshonos, 240 változatban megtalálható növényfajta egyike, melynek jótékony tulajdonságait a guarani indiánok évszázadok óta ismerik. Jóval korábban édesítették vele italaikat, mint az európai ember megismerte volna a kristálycukrot, használták éhségük csökkentésére, csakúgy, mint sebeik gyógyítására.
Legelőször Moises Santiago Bertoni svájci botanikus 1899.-ben írta le részletesen a növény tulajdonságait, édesítő hatását, majd 1931.-ben francia vegyészek különítették el a stevioside-t és a rebaudioside-t, mint az édesítő hatás összetevőit. Ezen kivonatok 250 – 400-szor édesebbek a cukornál, igen magas a hő- és pH stabilitásuk.
A növénynek cukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes! Gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a
Nem tartalmaz glutént és laktózt.
Ajánlott felhasználása: főzéshez, sütéshez, hideg és meleg italok, valamint öntetek édesítésére.
Ajánlott napi mennyiség felnőtteknek: max. 10-12 gramm.
Legelőször Moises Santiago Bertoni svájci botanikus 1899.-ben írta le részletesen a növény tulajdonságait, édesítő hatását, majd 1931.-ben francia vegyészek különítették el a stevioside-t és a rebaudioside-t, mint az édesítő hatás összetevőit.
Ezen kivonatok 250 – 400-szor édesebbek a cukornál, igen magas a hő- és pH stabilitásuk. A növénynek cukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes!
Gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre.
Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!
Tanulmányok szerint a stevia a 2-es típusú cukorbetegség ellen ígéretes, enyhíti az inzulinfüggést.
Az enzimtermelésben kiemelt szerepű hasnyálmirigy működését segíti, ami a szénhidrátok lebontásában kulcsfontosságú.
Ugyancsak meghatározó a máj cukor anyagcserében betöltött szerepének támogatásában. Ezáltal, feltételezhetően szabályozhatja a vércukor szintet a testben.
g | 100 |
db | 1 |