Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bulkshop kakaópor, zsíros, alkalizált 20-22%, 250g

1.280 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999565033989
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Raktárkészlet: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 26

Leírás és Paraméterek

Ezt a cukrozatlan kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Magas kakaóvaj tartalmának, intenzív barna színének és telt ízének köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény készítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.

Felhasználási javaslat kakaóital készítéséhez:
Keverjünk össze egy kiskanálnyi kakaóport és kétszer annyi cukrot (cukorpótlót) egy bögrében. Adjunk hozzá kevés hideg növényi italt vagy vizet és keverjük simára. Keverés közben hígítsuk fel forró növényi itallal.

Ha erős csokoládé ízt szeretnénk kekszeinkben, tortáinkban, pitéinkben vagy pudingjainkban, akkor a kakaóporhoz fordulunk. Nagyobb arányban tartalmaz kakaó ízű anyagokat, mint a csokoládé bármi más formája. Tehát intenzívebb csokis ízt kapunk.
Sütés során eldönthetjük, hogy normál vagy alkalizált (holland) kakaóport használjunk, és a két fajtán belül is vannak változatok. Sokan esküsznek a holland kakaóporra, és állítják, hogy gazdagabb és mélyebb csokoládést íz varázsol.

Zsírtartalom:
Alacsony és magas zsírtartalmú variációk előfordulnak a normál és az alkalizált (vagy más néven holland) kakaóporok esetén is. A zsírtartalom attól függ mennyi kakaóvaj marad a porban. Az alacsony zsírtartalom esetén 10-12% zsírtartalomról magas zsírtartalom esetén pedig 20-24% zsírtartalomról beszélhetünk.
Alacsony zsírtartalmú kakaóport olyan termékekhez vagy receptekhez érdemes használni, melyeknek már amúgy is nagy az egyéb zsírtartalma.

A zsírtartalom hatása az ízre:
A zsírtartalom gazdagítja és fokozza az ízt. Sütés során abban is segít, hogy a sütemények nedvesebbek és puhábbak legyenek. Az alacsony zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények ezzel szemben – bár elfogadhatóak – szárazabbak voltak. A 22-24%-os kakaóvaj tartalmú kakaóporral készült sütik ízét az emberek általában jobban kedvelik, mivel gazdagabb, nedvesebb és ízesebb sütemények készülnek velük.

Minél kisebb a zsírtartalom a kakaóporban, annál nagyobb a keményítőtartalma. A keményítő pedig nedvességet szív magába. A kakaóporban lévő keményítő saját súlyának megfelelő nedvességet tud felszívni. Összehasonlításként a liszt saját súlyának nagyjából 60 százalékát képes felszívni nedvességből. Ezért is lesznek szárazabbak az alacsonyabb zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények, mivel magasabb arányban tartalmaznak nedvességet elszívó keményítőt.

Savasság
A savasság hatással van a kakaópor ízére, arra, hogy mennyire jól vagy rosszul oldódik folyadékban, és befolyásolja azt is, hogy milyen a por színárnyalata. A kevésbé savas kakaópor sötétebb színű, és jobban oldódik.
A normál kakaópor megtartja természetes savasságát, világosabb a színe, és a csokoládé ízében erősebben jelenik meg a keserű és a savanyú íz. A holland (vagy alkalizált) kakaóporok egy lúgosító folyamaton esnek át, mely semlegesíti a savasságukat. A pH értékük nagyjából 5-ről 7-re módosul. Ezáltal sötétebb színárnyalatot kapunk és lágyabb ízt. Az így nyert kakaópor könnyebben oldódik a folyadékban.

A savasság hatása az elkészült süteményekre
A savasabb normál kakaóporral készült sütemények magasabbak, levegősebb tésztájúak, omlósak. Az alkalizált kakaóporoknál a sütemények nem jönnek fel annyira magasra, laposabbak maradnak.

Összegezve:
a magasabb zsírtartalmú holland kakaóporral készült sütemények
- íze gazdagabb és finomabb
- állaguk nedvesebb, rugalmasabb, puhább.

100 gramm alkalizált kakaópor tápértéke:
Az alkalizált kakaópor 19,4 g fehérjét tartalmaz. Nemcsak finom, de egészséges is.
Energia KJ-ban: 1738   
Energia Kcal-ban: 419    
Zsír: 23 g    
 - amelyből telített zsírsav: 14 g    
Szénhidrát: 18 g    
 - amelyből cukor: 0,5 g    
Fehérje: 21,5 g    
Só: 0,0 g    

Leírás

Ezt a cukrozatlan kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Magas kakaóvaj tartalmának, intenzív barna színének és telt ízének köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény készítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.

Felhasználási javaslat kakaóital készítéséhez:
Keverjünk össze egy kiskanálnyi kakaóport és kétszer annyi cukrot (cukorpótlót) egy bögrében. Adjunk hozzá kevés hideg növényi italt vagy vizet és keverjük simára. Keverés közben hígítsuk fel forró növényi itallal.

Ha erős csokoládé ízt szeretnénk kekszeinkben, tortáinkban, pitéinkben vagy pudingjainkban, akkor a kakaóporhoz fordulunk. Nagyobb arányban tartalmaz kakaó ízű anyagokat, mint a csokoládé bármi más formája. Tehát intenzívebb csokis ízt kapunk.
Sütés során eldönthetjük, hogy normál vagy alkalizált (holland) kakaóport használjunk, és a két fajtán belül is vannak változatok. Sokan esküsznek a holland kakaóporra, és állítják, hogy gazdagabb és mélyebb csokoládést íz varázsol.

Zsírtartalom:
Alacsony és magas zsírtartalmú variációk előfordulnak a normál és az alkalizált (vagy más néven holland) kakaóporok esetén is. A zsírtartalom attól függ mennyi kakaóvaj marad a porban. Az alacsony zsírtartalom esetén 10-12% zsírtartalomról magas zsírtartalom esetén pedig 20-24% zsírtartalomról beszélhetünk.
Alacsony zsírtartalmú kakaóport olyan termékekhez vagy receptekhez érdemes használni, melyeknek már amúgy is nagy az egyéb zsírtartalma.

A zsírtartalom hatása az ízre:
A zsírtartalom gazdagítja és fokozza az ízt. Sütés során abban is segít, hogy a sütemények nedvesebbek és puhábbak legyenek. Az alacsony zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények ezzel szemben – bár elfogadhatóak – szárazabbak voltak. A 22-24%-os kakaóvaj tartalmú kakaóporral készült sütik ízét az emberek általában jobban kedvelik, mivel gazdagabb, nedvesebb és ízesebb sütemények készülnek velük.

Minél kisebb a zsírtartalom a kakaóporban, annál nagyobb a keményítőtartalma. A keményítő pedig nedvességet szív magába. A kakaóporban lévő keményítő saját súlyának megfelelő nedvességet tud felszívni. Összehasonlításként a liszt saját súlyának nagyjából 60 százalékát képes felszívni nedvességből. Ezért is lesznek szárazabbak az alacsonyabb zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények, mivel magasabb arányban tartalmaznak nedvességet elszívó keményítőt.

Savasság
A savasság hatással van a kakaópor ízére, arra, hogy mennyire jól vagy rosszul oldódik folyadékban, és befolyásolja azt is, hogy milyen a por színárnyalata. A kevésbé savas kakaópor sötétebb színű, és jobban oldódik.
A normál kakaópor megtartja természetes savasságát, világosabb a színe, és a csokoládé ízében erősebben jelenik meg a keserű és a savanyú íz. A holland (vagy alkalizált) kakaóporok egy lúgosító folyamaton esnek át, mely semlegesíti a savasságukat. A pH értékük nagyjából 5-ről 7-re módosul. Ezáltal sötétebb színárnyalatot kapunk és lágyabb ízt. Az így nyert kakaópor könnyebben oldódik a folyadékban.

A savasság hatása az elkészült süteményekre
A savasabb normál kakaóporral készült sütemények magasabbak, levegősebb tésztájúak, omlósak. Az alkalizált kakaóporoknál a sütemények nem jönnek fel annyira magasra, laposabbak maradnak.

Összegezve:
a magasabb zsírtartalmú holland kakaóporral készült sütemények
- íze gazdagabb és finomabb
- állaguk nedvesebb, rugalmasabb, puhább.

100 gramm alkalizált kakaópor tápértéke:
Az alkalizált kakaópor 19,4 g fehérjét tartalmaz. Nemcsak finom, de egészséges is.
Energia KJ-ban: 1738   
Energia Kcal-ban: 419    
Zsír: 23 g    
 - amelyből telített zsírsav: 14 g    
Szénhidrát: 18 g    
 - amelyből cukor: 0,5 g    
Fehérje: 21,5 g    
Só: 0,0 g    

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Holland kakaópor 20-22% 200 g, Nature Cookta

1.280 Ft
A gyártó összes terméke: Nature Cookta
Cikkszám: 5999884818564
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bulkshop cikória kávé 500g

1.285 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565034177
Raktáron

Greenmark bio kakaópor, 200 g

1.290 Ft
A gyártó összes terméke: GreenMark
Cikkszám: 5999884931799
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Biopont bio kakaópor, 200 g

1.250 Ft
A gyártó összes terméke: Biopont
Cikkszám: 5998858704469
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Golden Flavours turmeric latte mix sweet love 10 g

1.325 Ft
A gyártó összes terméke: Golden Flavours
Cikkszám: 5949133000448
Jelenleg nem kapható

Szafi Reform Holland kakaópor 20-22%, 200 g

1.235 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564150403
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Vario Instant Kávé ír Krém 50 g

1.335 Ft
A gyártó összes terméke: Vario
Cikkszám: 5997951101601
Kifutott, nem rendelhető

Multi Cikória maci csokoládé ízű kávé 250 g

1.200 Ft
A gyártó összes terméke: Multi Cikória
Cikkszám: 5997642500003
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)