Leírás és Paraméterek
Holland kakaópor 20-22% 200 g, Nature Cookta
Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.
A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.
A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.
Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.
A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.
A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét.
Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak.
A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.
A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának.
Összetevők: 100% kakaópor
Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os kakaópor):
Energia: 1079 kJ/258 Kcal,
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 13,7 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor):
Energia: 1255 kJ/300 Kcal,
Fehérje: 19 g
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 15,9 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Származási hely: Malajzia
g | 200 |
db | 1 |
Leírás
Holland kakaópor 20-22% 200 g, Nature Cookta
Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.
A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.
A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.
Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.
A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.
A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét.
Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak.
A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.
A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának.
Összetevők: 100% kakaópor
Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os kakaópor):
Energia: 1079 kJ/258 Kcal,
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 13,7 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor):
Energia: 1255 kJ/300 Kcal,
Fehérje: 19 g
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 15,9 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Származási hely: Malajzia
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.