Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
B11

Holland kakaópor 20-22% 200 g, Nature Cookta

1.325 Ft
1.193 Ft
10%
Az akció időtartama: 2024. 11. 08. - 2024. 11. 10.
Menny.:db
Cikkszám: 5999884818564
A gyártó összes terméke: Nature Cookta
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 24

Leírás és Paraméterek

Holland kakaópor 20-22% 200 g, Nature Cookta

Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.

A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.

A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.

Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.

A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.

10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.

Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.

20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. 

Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak.

A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.

A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának.

Összetevők: 100% kakaópor

Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os kakaópor):

Energia: 1079 kJ/258 Kcal,
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 13,7 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor):

Energia: 1255 kJ/300 Kcal,
Fehérje: 19 g
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 15,9 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Származási hely: Malajzia

g 200
db 1

Leírás

Holland kakaópor 20-22% 200 g, Nature Cookta

Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.

A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.

A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.

Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.

A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.

10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.

Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.

20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. 

Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak.

A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.

A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának.

Összetevők: 100% kakaópor

Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os kakaópor):

Energia: 1079 kJ/258 Kcal,
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 13,7 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor):

Energia: 1255 kJ/300 Kcal,
Fehérje: 19 g
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 15,9 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Származási hely: Malajzia

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Kapcsolódó termékek

Organiqa Bio nyers kakaópor, (criollo) 150 g

2.055 Ft 1.849 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Organiqa
Cikkszám: 5999885147229
Raktáron

Hasonló termékek

Fortuna Holland kakaópor, 100 g

1.190 Ft 1.071 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Fortuna
Cikkszám: 5999880098304
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Brummix Cikória-Gabonakávé Italpor 250g

1.195 Ft 1.076 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Brummix
Cikkszám: 5997176727624
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Maci kávé gyerekeknek, 250 g

1.185 Ft 1.067 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Maci
Cikkszám: 5997642500270
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Thymos Holland Extra Kakaó 100 g

1.215 Ft 1.093 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Thymos
Cikkszám: 8586014353995
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Biopont bio karobpor, 200 g

1.165 Ft 1.048 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Biopont
Cikkszám: 5998858704452
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Reform Zsírszegény holland kakaópor 10-12%, 200 g

1.150 Ft 1.035 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564150106
Raktáron

Szafi Free Forrócsoki ízű italpor, 250 g

1.150 Ft 1.035 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564153763
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Multi Cikória maci csokoládé ízű kávé 250 g

1.240 Ft 1.116 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Multi Cikória
Cikkszám: 5997642500003
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)