Leírás és Paraméterek
Összetevők: *basmati barna rizs
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhájának fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. El lehet készíteni fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant.
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
Jó tudni: az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizsnél. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tüntetnek fel a csomagoláson.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1548 kJ / 370 kcal
Zsír: 2,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 73,8 g
- amelyből cukor: 1 g
Rost: 3,5 g
Fehérje: 7,9 g
Só: 0,0025 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium
Vitamin: A, B6, E
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: India
g | 500 |
db | 1 |
Leírás
Összetevők: *basmati barna rizs
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhájának fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. El lehet készíteni fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant.
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
Jó tudni: az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizsnél. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tüntetnek fel a csomagoláson.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1548 kJ / 370 kcal
Zsír: 2,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 73,8 g
- amelyből cukor: 1 g
Rost: 3,5 g
Fehérje: 7,9 g
Só: 0,0025 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium
Vitamin: A, B6, E
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: India
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.