Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
B11

Tápióka keményítő 500 g, Nature Cookta

1.055 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999884818700
A gyártó összes terméke: Nature Cookta
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 22

Leírás és Paraméterek

Tápióka keményítő 500 g, Nature Cookta

A hazánkban egyelőre kevésbé ismert, de egyre inkább terjedő manióka, vagy más névenkasszáva, Dél-Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók, feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és a szüretelési időszak meglehetősen széles.

Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamit keményítő is.

A manióka növény gyökeréből nyerjük a tápiókakeményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a gyökeret, hanem különleges eljárással nyerik ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos lisztet is.

A Nature Cookta tápióka keményítőt leginkább a konyhában tudjuk felhasználni. Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.

Másik fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért nagyon ajánljuk kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként.

A Tápióka keményítőt a konyhában leginkább süteményekhez - édesekhez és sósakhoz egyaránt - ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.Különböző arányokban keverhetjük össze őket, és mindegyikkel különböző állagokat érhetünk el.
Ha 1:1 arányban keverünk tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni, melynek szénhidrát tartalma is csökken, és fitátsav tartalma is alacsony marad.
Maglisztek, normál tápióka keményítő, és low-carb tápióka 1:1:1 arányú összekeveréséből kapjuk a legjobb állagú süteményeket, melyek ugyancsak alacsony szénhidrát tartalommal rendelkeznek.

Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes" konyha kiváló alapanyaga.

100 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő tartalmaz:

Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351 kcal

Fehérje: 0,3 g
Szénhidrát: 87 g
ebből cukor: 0 g
ebből keményítő: 87 g
ebből rost: 0 g
Zsír: 0,1 g
Nátrium: 10 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

g 500
db 1

Leírás

Tápióka keményítő 500 g, Nature Cookta

A hazánkban egyelőre kevésbé ismert, de egyre inkább terjedő manióka, vagy más névenkasszáva, Dél-Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók, feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és a szüretelési időszak meglehetősen széles.

Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamit keményítő is.

A manióka növény gyökeréből nyerjük a tápiókakeményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a gyökeret, hanem különleges eljárással nyerik ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos lisztet is.

A Nature Cookta tápióka keményítőt leginkább a konyhában tudjuk felhasználni. Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.

Másik fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért nagyon ajánljuk kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként.

A Tápióka keményítőt a konyhában leginkább süteményekhez - édesekhez és sósakhoz egyaránt - ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.Különböző arányokban keverhetjük össze őket, és mindegyikkel különböző állagokat érhetünk el.
Ha 1:1 arányban keverünk tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni, melynek szénhidrát tartalma is csökken, és fitátsav tartalma is alacsony marad.
Maglisztek, normál tápióka keményítő, és low-carb tápióka 1:1:1 arányú összekeveréséből kapjuk a legjobb állagú süteményeket, melyek ugyancsak alacsony szénhidrát tartalommal rendelkeznek.

Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes" konyha kiváló alapanyaga.

100 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő tartalmaz:

Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351 kcal

Fehérje: 0,3 g
Szénhidrát: 87 g
ebből cukor: 0 g
ebből keményítő: 87 g
ebből rost: 0 g
Zsír: 0,1 g
Nátrium: 10 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Kapcsolódó termékek

Szafi Reform Tápióka liszt (tápióka keményítő), 500 g - Szavatossági idő: 2024.11.19.

1.150 Ft 805 Ft
30%
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564150212
Raktáron

Éden Prémium tökmagliszt, 500 g

1.320 Ft
A gyártó összes terméke: Éden Prémium
Cikkszám: 5999563456025
Jelenleg nem kapható

Ecomil bio kókusztej, cukormentes, 1000 ml

1.640 Ft
A gyártó összes terméke: Ecomil
Cikkszám: 8428532121437
Jelenleg nem kapható

Hasonló termékek

Bulkshop tápióka keményítő, 500g

1.065 Ft 852 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565034122
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Natura búzasikér, 250 g

1.035 Ft
A gyártó összes terméke: Natura
Cikkszám: 5997848513739
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Natura Stabark növényi zselésítő por, 50 g

1.100 Ft
A gyártó összes terméke: Natura
Cikkszám: 5997848514101
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Natura burgonyakeményítő, 500 g

985 Ft
A gyártó összes terméke: Natura
Cikkszám: 5997848513494
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

BiOrganik bio kukoricakeményítő, 250 g

945 Ft
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559313905
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Étkezési kukorica keményítő 500 g, Csuta

915 Ft
A gyártó összes terméke: Csuta
Cikkszám: 5997341500151
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Csuta étkezési kukoricakeményitő 500 g

895 Ft
A gyártó összes terméke: Csuta
Cikkszám: 5999887741005
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Ataisz búzasikér, 200 g

885 Ft
A gyártó összes terméke: Ataisz
Cikkszám: 5999881861235
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)