Leírás és Paraméterek
A tápióka liszt egy gluténmentes keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is.
A tápiókaliszt / tápióka keményítő felhasználása
A tápiókaliszt vagy keményítő tökéletesen beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe és a különböző diétákba.
A vele készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánlatos elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz.A tápiókaliszttel (keményítővel) készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek
Alkalmas továbbá sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Átlátszóan sűrít, felhasználható pudingok, desszertek, levesek készítéséhez is. Nagy előnye, hogy gyors hűtés
során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.
Leírás
A tápióka liszt egy gluténmentes keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is.
A tápiókaliszt / tápióka keményítő felhasználása
A tápiókaliszt vagy keményítő tökéletesen beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe és a különböző diétákba.
A vele készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánlatos elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz.A tápiókaliszttel (keményítővel) készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek
Alkalmas továbbá sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Átlátszóan sűrít, felhasználható pudingok, desszertek, levesek készítéséhez is. Nagy előnye, hogy gyors hűtés
során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.