Leírás és Paraméterek
Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
100 g kész kenyérben* |
energia: |
785 kJ / 196 kcal |
523 kJ / 127 kcal |
zsír: |
0,5 g |
4,4 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,1 g |
1,4 g |
szénhidrát: |
1,1 g |
1,4 g |
- amelyből cukrok: |
0,6 g |
0,5 g |
rost: |
91,6 g |
23,1 g |
fehérje: |
0,9 g |
8,9 g |
só: |
0,23 g |
1,2 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.
100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
- 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
- 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
- 3 g só
- 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)
Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.
Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!
Leírás
Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
100 g kész kenyérben* |
energia: |
785 kJ / 196 kcal |
523 kJ / 127 kcal |
zsír: |
0,5 g |
4,4 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,1 g |
1,4 g |
szénhidrát: |
1,1 g |
1,4 g |
- amelyből cukrok: |
0,6 g |
0,5 g |
rost: |
91,6 g |
23,1 g |
fehérje: |
0,9 g |
8,9 g |
só: |
0,23 g |
1,2 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.
100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
- 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
- 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
- 3 g só
- 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)
Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.
Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.