Leírás és Paraméterek
Felhasználható szörpök, befőttek, lekvárok készítéséhez a szín- és ízanyagok megőrzése érdekében.
Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven.
Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését.
A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, legfőképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is.
A Szafi Reform étkezési Citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes.
Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik.
Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze.
Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat.
Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -amely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.
A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a két gyümölcsnél az egyik legmagasabb.
Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a grapefruitnál és a narancsnál.
Értékes citromsavat rejt még magában az őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta, valamint az ázsiai körte is.
A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan alkotórésze a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is.
Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük.
Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul meg, a lekvárok, szörpök is megőrzik eredeti, természetes színüket.
Takarékos választás, mivel használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul.
A Szafi Reform Étkezési Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos ízt varázsol.
A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, kiváló ízt ad a hűsítő sorbeteknek is.
A konyhában illetve azon kívül leggyakrabban a lerakódott vízkő eltávolításához használhatjuk.
Ez talán a leg egészségesebb és környezetkímélőbb módja a vízkő eltávolításának, háztartási gépek esetében is teljes biztonsággal alkalmazhatjuk.
Leírás
Felhasználható szörpök, befőttek, lekvárok készítéséhez a szín- és ízanyagok megőrzése érdekében.
Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven.
Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését.
A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, legfőképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is.
A Szafi Reform étkezési Citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes.
Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik.
Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze.
Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat.
Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -amely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.
A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a két gyümölcsnél az egyik legmagasabb.
Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a grapefruitnál és a narancsnál.
Értékes citromsavat rejt még magában az őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta, valamint az ázsiai körte is.
A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan alkotórésze a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is.
Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük.
Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul meg, a lekvárok, szörpök is megőrzik eredeti, természetes színüket.
Takarékos választás, mivel használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul.
A Szafi Reform Étkezési Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos ízt varázsol.
A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, kiváló ízt ad a hűsítő sorbeteknek is.
A konyhában illetve azon kívül leggyakrabban a lerakódott vízkő eltávolításához használhatjuk.
Ez talán a leg egészségesebb és környezetkímélőbb módja a vízkő eltávolításának, háztartási gépek esetében is teljes biztonsággal alkalmazhatjuk.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.