Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Naturfood makadámia dió 100 g

1.415 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5997664300490
A gyártó összes terméke: Naturfood
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 29

Leírás és Paraméterek

A makadámdió Ausztrália észak-keleti esőerdőiben őshonos. A világ legfinomabb diójának tartják. Az örökzöld fa dió termései meglehetősen kemény héjjal rendelkeznek.Gömbölyű, kellemesen krémes állagú, édes és ropogós, a diók királyának is nevezik. Különleges íze miatt kedvelt rágcsálnivaló. Antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. 

Napi magnézium szükségletünk 58%-át, tiamin szükségletünk 23%-át biztosíthatjuk mindössze egy adag makadámdió elfogyasztásával. A tiaminként is ismert B-1-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez. 
Szükséges továbbá létfontosságú enzimek működéséhez, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A makadámdió gazdag, fehérjében, vasban, riboflavinban, niacinban és folsavban. Található benne cink, kálium, foszfor, réz és kalcium. A többi olajos maghoz hasonlóan kiváló rostforrás. A rostok fokozzák a jóllakottság érzését, a salakanyagok kiválasztását, serkentik az emésztést. Fehérjéi többek között az izmok felépítéséért, az egészséges haj, köröm és bőr fenntartásáért felelnek.

Telítetlen zsírsavjai,- melyek közül kiemelkedik az olajsav, linolsav és alfa-linolénsav,- és polifenolos alkotóelemei is hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Mindössze néhány hét rendszeres makadámdió fogyasztásával javíthatjuk egészségi állapotunkat.  
A benne található foszfor, kalcium, mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és egészségének megőrzéséhez.A makadámdió omega-3 zsírsavja erősíti immunrendszerünket, támogatja szemünk egészségét, csökkenti az ízületi megbetegedéséket, valamint a csontritkulás, krónikus szívbetegségek prevenciójában is fontos. 

Kimutatták, hogy akik rendszeresen fogyasztanak makadámdiót, alacsonyabb a szisztolés vérnyomásuk, éhomi vércukorszintjük, valamint kevésbé alakul ki abdominális (hasi) elhízás, az említett tényezők eredményeként pedig a metabolikus szindróma kialakulásának esélye is kisebb. Összefüggést véltek felfedezni rendszeres fogyasztása és a cukorbetegség, epekő kialakulásának csökkenésével. Állatokon végzett kísérletek szerint pedig akár a tremort (remegést), gyengeség és depressziót is elkerülhetjük vele. Ezen hatásainak bizonyításához azonban még további kutatások szükségesek.

Magas energia-és zsiradéktartalma miatt nem szabad megfeledkeznünk a mennyiségek figyelembe vételéről. Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. 
Fogyaszthatjuk önállóan kis étkezésekre, de felhasználhatjuk egytálételek, sütemények, édességek, jégkrémek, turmixok készítéséhez, belekeverhetjük joghurtba,müzlibe. Íze jól harmonizál a kókusszal, mangóval, papayával, melyek felhasználásával értékes tápanyagtartalmú gyümölcssalátát készíthetünk.
 

Leírás

A makadámdió Ausztrália észak-keleti esőerdőiben őshonos. A világ legfinomabb diójának tartják. Az örökzöld fa dió termései meglehetősen kemény héjjal rendelkeznek.Gömbölyű, kellemesen krémes állagú, édes és ropogós, a diók királyának is nevezik. Különleges íze miatt kedvelt rágcsálnivaló. Antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. 

Napi magnézium szükségletünk 58%-át, tiamin szükségletünk 23%-át biztosíthatjuk mindössze egy adag makadámdió elfogyasztásával. A tiaminként is ismert B-1-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez. 
Szükséges továbbá létfontosságú enzimek működéséhez, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A makadámdió gazdag, fehérjében, vasban, riboflavinban, niacinban és folsavban. Található benne cink, kálium, foszfor, réz és kalcium. A többi olajos maghoz hasonlóan kiváló rostforrás. A rostok fokozzák a jóllakottság érzését, a salakanyagok kiválasztását, serkentik az emésztést. Fehérjéi többek között az izmok felépítéséért, az egészséges haj, köröm és bőr fenntartásáért felelnek.

Telítetlen zsírsavjai,- melyek közül kiemelkedik az olajsav, linolsav és alfa-linolénsav,- és polifenolos alkotóelemei is hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Mindössze néhány hét rendszeres makadámdió fogyasztásával javíthatjuk egészségi állapotunkat.  
A benne található foszfor, kalcium, mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és egészségének megőrzéséhez.A makadámdió omega-3 zsírsavja erősíti immunrendszerünket, támogatja szemünk egészségét, csökkenti az ízületi megbetegedéséket, valamint a csontritkulás, krónikus szívbetegségek prevenciójában is fontos. 

Kimutatták, hogy akik rendszeresen fogyasztanak makadámdiót, alacsonyabb a szisztolés vérnyomásuk, éhomi vércukorszintjük, valamint kevésbé alakul ki abdominális (hasi) elhízás, az említett tényezők eredményeként pedig a metabolikus szindróma kialakulásának esélye is kisebb. Összefüggést véltek felfedezni rendszeres fogyasztása és a cukorbetegség, epekő kialakulásának csökkenésével. Állatokon végzett kísérletek szerint pedig akár a tremort (remegést), gyengeség és depressziót is elkerülhetjük vele. Ezen hatásainak bizonyításához azonban még további kutatások szükségesek.

Magas energia-és zsiradéktartalma miatt nem szabad megfeledkeznünk a mennyiségek figyelembe vételéről. Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. 
Fogyaszthatjuk önállóan kis étkezésekre, de felhasználhatjuk egytálételek, sütemények, édességek, jégkrémek, turmixok készítéséhez, belekeverhetjük joghurtba,müzlibe. Íze jól harmonizál a kókusszal, mangóval, papayával, melyek felhasználásával értékes tápanyagtartalmú gyümölcssalátát készíthetünk.
 

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Benefitt Chia Mag 250g

1.410 Ft
A gyártó összes terméke: Benefitt
Cikkszám: 5999542644139
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Tündérkert kandírozott földieper, 100 g

1.405 Ft
A gyártó összes terméke: Tündérkert
Cikkszám: 5999881933031
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Naturfood Fenyőmag, 50 g

1.435 Ft
A gyártó összes terméke: Naturfood
Cikkszám: 5997664300834
Raktáron

Bulkshop kókusz chips 250g

1.385 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565030605
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bulkshop arany mazsola, 250g

1.385 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565034146
Raktáron

Naturfood aszalt fekete áfonya, 100 g

1.375 Ft
A gyártó összes terméke: Naturfood
Cikkszám: 5997664300483
Jelenleg nem kapható

Bulkshop gyömbér kandírozott 250g

1.455 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565034030
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Kalifa dióbél, 200 g

1.365 Ft
A gyártó összes terméke: Kalifa
Cikkszám: 5997956700854
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)