Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ajándék karácsony

Mayam Fenyőtömjén illóolaj, tiszta (boswellia carteri), 5 ml

2.315 Ft
Menny.:db
Cikkszám: M-1228
A gyártó összes terméke: Mayam
Raktárkészlet: 1 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 47

Leírás

A fenyőtömjén illóolaj, frankincense vagy olibánum, ahogy még ismeretes, egy misztikus olaj, gyógyászati, kozmetikai, aromaterápiás és lélektani alkalmazásokkal. Tompítja a hegeket, csökkenti a gyulladásokat, segít a pattanásos felületeken, fiatalítja a bőrt.

Boswellia carteri, egy szárnyas levelekben gazdag cserje, fehér vagy halvány rózsaszín virágokkal. Mikor a kérgét megvágják, a fa gyantát termel a seb hegesítésére, gyógyítására. A kiömlött folyadék a levegőn pár hét alatt megkeményszik.
A fenyőtömjén frankincense vagy olibánum néven is ismert. Sokféle gyantát neveznek tömjénnek, de az eredeti az, amit a Boswellia carteri kérgéből nyerünk.

A kéregből kivont gyantát már az ókorban használták, vallásos szertartások keretén belül az isteneknek mutattak áldozatot, füstöléssel fertőtlenitették a betegeket, elűzték vele a rossz szellemeket.

A fenyőtömjén nyugtatja az elmét, lassítva és méllyítve a légzést, kiválóan hozzájárul a meditációs állapot kialakulásához. Segít csillapítani a szorongást és a múlthoz kötődő rögeszmés állapotot. A régi Egyiptomban, a nők a fenyőtömjént krizmával keverve bőrfiatalító arcmaszkokba használták.

Előállítás módja:  gőzlepárlással, a kéregből nyert gyantából

Földrajzi származás: India/Szomália

Megjelenési forma: tiszta, barnás színű folyadék

Illatjegye:  alapillat

Olfaktív jellemzők:  balzsamos, édes-fűszeres illat, keleties jegyekben gazdag aroma

Főbb összetevők: a-pinén, actanol, linalool-acetát, oktil, bornil, incensyl, limonén, borneol, farnesol, mircén

Összetevők (INCI): boswellia carterii oil

Tulajdonságok

  • hegesítő hatású, tompítja a régebi hegeket
  • regenerálja és felélénkíti a bőrt
  • enyhén gyulladásgátló
  • serkenti az immunrendszert
  • antidepresszáns
  • hurutoldó
  • megnyugtatja az elmét
  • fokozza a meditatív állapotot
  • illatosító összetevő

Alkalmazások a kozmetikában és az aromaterápiában

  • pattanásokra, kelésekre, hegekre
  • minden típusú bőrre alkalmas, főleg a száraz bőrre
  • fakó, érett bőrre
  • élettelen, ráncos, időelőtt elöregedett bőrre
  • hasznos a légzőszervekre, kitisztítja a tüdőt, és segít a légzési nehézségek, asztma, hörghurut, torokgyulladás, arcüreggyulladás esetén
  • kitisztítja a teret a negatív energiáktól
  • szorongás, nyugtalanság, feszültség, szülési utáni depresszió esetén
  • meditáció, fohászkodás, imádság idején

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • érett, élettelen, időelőtt elöregedett bőrre szánt krémekbe
  • pattanásos arcbőr ápolására kialakított kozmetikai készítményekbe
  • száraz bőr ápolására használt krémekbe, emulziókba, kenőcsökbe
  • hegekre, kisebb sebek kezelésére való krémekbe, emulziókba, kenőcsökbe

AZ AROMATERÁPIÁBAN

  • belterek levegőjébe szórva, a meditatív zen légkőr megteremtésére
  • aromaterápiára a szorongásos, görcsös, élettelen, nyugtalanságban, bizalmatlanságban, idült fáradtságban, elzárodott energiacsatornák miatt szenvedő személyek számára
  • mellkasi kenőcsök összetevőjeként a légzőszervek működésének megsegítésére
  • párologtatókba, mécsesekbe, illatgyertyákba, a felszálló aroma ösztönzi az elmét, a meditációt, az imát
  • olajalapban feloldva a hátgerincmenti masszázshoz, az elme megnyugtatására

Tárolás:

  • jól szigetelve, légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra!


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A fenyőtömjén illóolaj, frankincense vagy olibánum, ahogy még ismeretes, egy misztikus olaj, gyógyászati, kozmetikai, aromaterápiás és lélektani alkalmazásokkal. Tompítja a hegeket, csökkenti a gyulladásokat, segít a pattanásos felületeken, fiatalítja a bőrt.

Boswellia carteri, egy szárnyas levelekben gazdag cserje, fehér vagy halvány rózsaszín virágokkal. Mikor a kérgét megvágják, a fa gyantát termel a seb hegesítésére, gyógyítására. A kiömlött folyadék a levegőn pár hét alatt megkeményszik.
A fenyőtömjén frankincense vagy olibánum néven is ismert. Sokféle gyantát neveznek tömjénnek, de az eredeti az, amit a Boswellia carteri kérgéből nyerünk.

A kéregből kivont gyantát már az ókorban használták, vallásos szertartások keretén belül az isteneknek mutattak áldozatot, füstöléssel fertőtlenitették a betegeket, elűzték vele a rossz szellemeket.

A fenyőtömjén nyugtatja az elmét, lassítva és méllyítve a légzést, kiválóan hozzájárul a meditációs állapot kialakulásához. Segít csillapítani a szorongást és a múlthoz kötődő rögeszmés állapotot. A régi Egyiptomban, a nők a fenyőtömjént krizmával keverve bőrfiatalító arcmaszkokba használták.

Előállítás módja:  gőzlepárlással, a kéregből nyert gyantából

Földrajzi származás: India/Szomália

Megjelenési forma: tiszta, barnás színű folyadék

Illatjegye:  alapillat

Olfaktív jellemzők:  balzsamos, édes-fűszeres illat, keleties jegyekben gazdag aroma

Főbb összetevők: a-pinén, actanol, linalool-acetát, oktil, bornil, incensyl, limonén, borneol, farnesol, mircén

Összetevők (INCI): boswellia carterii oil

Tulajdonságok

  • hegesítő hatású, tompítja a régebi hegeket
  • regenerálja és felélénkíti a bőrt
  • enyhén gyulladásgátló
  • serkenti az immunrendszert
  • antidepresszáns
  • hurutoldó
  • megnyugtatja az elmét
  • fokozza a meditatív állapotot
  • illatosító összetevő

Alkalmazások a kozmetikában és az aromaterápiában

  • pattanásokra, kelésekre, hegekre
  • minden típusú bőrre alkalmas, főleg a száraz bőrre
  • fakó, érett bőrre
  • élettelen, ráncos, időelőtt elöregedett bőrre
  • hasznos a légzőszervekre, kitisztítja a tüdőt, és segít a légzési nehézségek, asztma, hörghurut, torokgyulladás, arcüreggyulladás esetén
  • kitisztítja a teret a negatív energiáktól
  • szorongás, nyugtalanság, feszültség, szülési utáni depresszió esetén
  • meditáció, fohászkodás, imádság idején

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • érett, élettelen, időelőtt elöregedett bőrre szánt krémekbe
  • pattanásos arcbőr ápolására kialakított kozmetikai készítményekbe
  • száraz bőr ápolására használt krémekbe, emulziókba, kenőcsökbe
  • hegekre, kisebb sebek kezelésére való krémekbe, emulziókba, kenőcsökbe

AZ AROMATERÁPIÁBAN

  • belterek levegőjébe szórva, a meditatív zen légkőr megteremtésére
  • aromaterápiára a szorongásos, görcsös, élettelen, nyugtalanságban, bizalmatlanságban, idült fáradtságban, elzárodott energiacsatornák miatt szenvedő személyek számára
  • mellkasi kenőcsök összetevőjeként a légzőszervek működésének megsegítésére
  • párologtatókba, mécsesekbe, illatgyertyákba, a felszálló aroma ösztönzi az elmét, a meditációt, az imát
  • olajalapban feloldva a hátgerincmenti masszázshoz, az elme megnyugtatására

Tárolás:

  • jól szigetelve, légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra!