Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korpa, Búzakorpa

Egy filléres megoldás az emésztési gondokra és a bélrendszer kipucolására.

A termékeket itt találod

1972-ben lépett a nyilvánosság elé dr. Dennis Burkitt angol orvos azzal az elmélettel, miszerint a székrekedést a rosttartalmú élelmiszerek hiánya okozza, s ez vastagbélgyulladáshoz, sőt vastagbélrákhoz is vezethet. T. L. Cleave, a brit Királyi Haditengerészet sebésze ugyanez idő tájt hívta fel a figyelmet arra, hogy a hajókon felszolgált rostszegény étrend lehet az oka a tengerészeknél olyan gyakori székrekedésnek, amely aranyeret idézhet elő.
A folyamatos székrekedés és nem megfelelő mennyiségű széklet okozza a bélrendszer telítődését méreganyagokkal, mivel nincs megfelelő bélmozgás, hogy kiürüljenek a salakanyagok.

Ha az étrendben sok a finomított élelmiszer, de kevés az összetett szénhidrát, a szervezet nem jut elegendő élelmi rosthoz. Az élelmi rostok közvetlenül, illetve a víz megkötésével növelik a széklet tömegét, ezáltal összehúzódásra késztetik a bélfalat, s így a salakanyagok gyorsabban haladnak át a bélcsatornán

Adjunk 2 teáskanál KORPÁT egy kis pohár élőflórás joghurthoz vagy egy héten keresztül mindennap, majd a második héten növeljük az adagot 3 teáskanálnyira. Kezdetben kellemetlen lehet a fokozott bélgázképződés. A rostbevitel hirtelen emelése okozta mellékhatások a rostmennyiség fokozatos növelésével elkerülhetők. Az optimális rostmennyiség mindenkinél más. A kúrával együtt fokozni kell a folyadékbevitelt is.

Semmi esetre sem szabad azonban a teljes rostigényt korpával kielégíteni.
Egy egészséges felnőtt napi rostadagja kb. 25-35 gramm naponta. Sajnos átlagban naponta mindössze 5-10 gramm rostot fogyasztunk, így mindenképpen szükség van a nagyobb odafigyelésre, ha fontos számunkra az anyagcserénk, és szívünk egészsége. Fogyasszunk reggeli gyümölcsöt gabonákkal, és tízóraira, illetve uzsonnára szintén csemegézzünk magas rosttartalmú ételekből, így könnyen biztosíthatjuk a napi 25-35 gramm rostbevitelt.
A rostok fogyasztása védelmet nyújthat a rák ellen is, mivel a belekben található baktériumok rövid láncú zsírsavakká alakítják a rostokat, ezzel energiát biztosítva szervezetünknek, ás védelmet nyújtva a rák kialakulása ellen.