Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ajándék karácsony

Aromax Limett illóolaj 10 ml

1.423 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5997733311440
A gyártó összes terméke: Aromax
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 2-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 29

Leírás

Limett illóolaj, Aromax

A limett illóolajat (Aetheroleum limettae) a narancsfélék családjába tartozó, India északkeleti részein, valamint Burmában és Malaysiában honos limettfa (savanyú narancs, zöldnarancs; Citrus aurantifolia, syn.: Citrus limetta, C. lima) érett terméséből rendszerint préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással), ritkábban vízgőz-desztillációval nyerik ki. A préseléssel kinyert illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, illata szúrós, narancsra emlékeztető. A vízgőz-desztillációval kinyert olaj színtelen, kellemesen citromos, friss illatú. Az illóolajok részben a származási helytől, részben az előállítási módtól függően változó összetételűek, és a kinyerhető illóolaj mennyisége is változó.

A limett illóolaja antimikrobiális és frissítő fő hatásokkal rendelkezik, melyet elsősorban aromalámpás párologtatásra, légfrissítésre, valamint frissítő hatású fürdő- és masszázsolajok alkotórészeként használnak. Az olaj antimikrobiális és szagtalanító tulajdonságai miatt dezodorok és parfümök egyik összetevőjeként is felhasználásra kerül. A limett terméséből kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja és nincs bőrérzékenyítő hatása. A hidegen préseléssel kinyert vagy a rosszul tárolt olajok esetében fototoxikus hatás jelentkezhet. Az előbbi elkerülése érdekében az illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12 órát várjunk a napozással és a szoláriumozással.

Latin név: Citrus aurantifolia
Illat: zöldcitromra emlékeztető, friss, savanykás
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, bedörzsölő olaj és arcszesz készítéséhez
Kiszerelés: 10 ml
Gyártó: Aromax

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

Limett illóolaj, Aromax

A limett illóolajat (Aetheroleum limettae) a narancsfélék családjába tartozó, India északkeleti részein, valamint Burmában és Malaysiában honos limettfa (savanyú narancs, zöldnarancs; Citrus aurantifolia, syn.: Citrus limetta, C. lima) érett terméséből rendszerint préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással), ritkábban vízgőz-desztillációval nyerik ki. A préseléssel kinyert illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, illata szúrós, narancsra emlékeztető. A vízgőz-desztillációval kinyert olaj színtelen, kellemesen citromos, friss illatú. Az illóolajok részben a származási helytől, részben az előállítási módtól függően változó összetételűek, és a kinyerhető illóolaj mennyisége is változó.

A limett illóolaja antimikrobiális és frissítő fő hatásokkal rendelkezik, melyet elsősorban aromalámpás párologtatásra, légfrissítésre, valamint frissítő hatású fürdő- és masszázsolajok alkotórészeként használnak. Az olaj antimikrobiális és szagtalanító tulajdonságai miatt dezodorok és parfümök egyik összetevőjeként is felhasználásra kerül. A limett terméséből kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja és nincs bőrérzékenyítő hatása. A hidegen préseléssel kinyert vagy a rosszul tárolt olajok esetében fototoxikus hatás jelentkezhet. Az előbbi elkerülése érdekében az illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12 órát várjunk a napozással és a szoláriumozással.

Latin név: Citrus aurantifolia
Illat: zöldcitromra emlékeztető, friss, savanykás
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, bedörzsölő olaj és arcszesz készítéséhez
Kiszerelés: 10 ml
Gyártó: Aromax