Leírás és Paraméterek
Az Európában honos növény levele adja a fűszert. A leveleket szedés után szárítják, majd morzsolják. Íze és illata borsra emlékeztet, emiatt gyakran alkalmazzák bors helyett a diétás ételekben.
Felhasználható burgonya-, káposzta-, gombás ételek, kolbászáruk, vadpácok, mártások, majonéz, ecetes és vizes uborka készítésekor. Mivel csökkenti a felfúvódást, előszeretettel ízesítenek vele babos ételeket.
Élettani hatása:
Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van.
Száraz hűvös helyen tartandó.
Leírás
Az Európában honos növény levele adja a fűszert. A leveleket szedés után szárítják, majd morzsolják. Íze és illata borsra emlékeztet, emiatt gyakran alkalmazzák bors helyett a diétás ételekben.
Felhasználható burgonya-, káposzta-, gombás ételek, kolbászáruk, vadpácok, mártások, majonéz, ecetes és vizes uborka készítésekor. Mivel csökkenti a felfúvódást, előszeretettel ízesítenek vele babos ételeket.
Élettani hatása:
Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van.
Száraz hűvös helyen tartandó.