Leírás és Paraméterek
Egészben (terméshéj, benne a magokkal) és őrölve egyaránt forgalomba, valamint felhasználásra kerül. A termés betakarítása aprólékos és időigényes munka, ennek következtében az egyik legértékesebb fűszer a világon. A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele. A terméshéj nem tartalmaz illóolajokat, így az aroma átadás szempontjából érdektelen, de megkönnyíti a főzést, hiszen nem kell a készételben az apró magokat keresgélnünk. A magvak illata aromás, enyhén kámforos, ízük édeskés, fűszeres. Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival is jól harmonizál. Észak Indiában szószok fűszere. Karácsonykor is elő vehetjük és megbolondíthatjuk vele a tejberizst, a répatortát és mindenféle chutneyt is. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például báránnyal. Ha rizst főzünk, tegyünk bele néhány szemet egészben, egy új ételt kapunk. Curry porokba is használják. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.
Élettani hatása:
Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben. Használják felfúvódás ellen, illetve rossz emésztés esetén. A fejfájást is enyhíthetjük fele. Serkenti a szívizmok működését. Tonizál is, ezért kozmetikumokban is használják.
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.
g | 20 |
db | 1 |
Leírás
Egészben (terméshéj, benne a magokkal) és őrölve egyaránt forgalomba, valamint felhasználásra kerül. A termés betakarítása aprólékos és időigényes munka, ennek következtében az egyik legértékesebb fűszer a világon. A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele. A terméshéj nem tartalmaz illóolajokat, így az aroma átadás szempontjából érdektelen, de megkönnyíti a főzést, hiszen nem kell a készételben az apró magokat keresgélnünk. A magvak illata aromás, enyhén kámforos, ízük édeskés, fűszeres. Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival is jól harmonizál. Észak Indiában szószok fűszere. Karácsonykor is elő vehetjük és megbolondíthatjuk vele a tejberizst, a répatortát és mindenféle chutneyt is. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például báránnyal. Ha rizst főzünk, tegyünk bele néhány szemet egészben, egy új ételt kapunk. Curry porokba is használják. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.
Élettani hatása:
Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben. Használják felfúvódás ellen, illetve rossz emésztés esetén. A fejfájást is enyhíthetjük fele. Serkenti a szívizmok működését. Tonizál is, ezért kozmetikumokban is használják.
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.