Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biorganik Konyhakert csíráztató 1 db

2.205 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999559313028
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 45

Leírás

A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, rendkívül gazdagok ásványokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatásuk kiemelkedő. A csírázó magvak enzimtermelése eléri azt a legmagasabb szintet, amit a növény a fejlődése során már nem lép túl. E korszerű és természetes vitaminbombákat ízletességük és változatosságuk miatt nagyon könnyen beilleszthetjük táplálkozásunkba. Használhatjuk salátához, szendvicsekhez, főzéshez vagy nyers ivólevelet készíthetünk belőle.

A csíráztatás gyakorlati lépései:

• A csírák a csíráztató edényben kifejlődnek, ha naponta gondozzuk és öntözzük őket.

• Mérje ki a megfelelő csíramag mennyiséget, és rakja bele az edénybe.

• Töltse fel az edényt vízzel, majd takarja be egy ruhával, ha nappal áztatja be a magokat. (Képzelje el, hogy a csíramagok is először a földben kezdenek el kifejlődni, így csak később látnak napfényt). Kisebb magok esetén tartsa lefedve az edényt 4-6 órán keresztül, míg nagyobb magvaknál akár 12 órán át. Ehhez a folyamathoz tökéletes lehet, ha este áztatja be a magokat, így éjszaka meglesz a sötét hatás.

• A megadott áztatási idő leteltével öblítse le a magvakat és öntse le a vizet. Ezután forgassa úgy a palackot, hogy a magvak megfelelően rátapadjanak a palack belső oldalára, így szabadon kapnak levegőt és fényt. Helyezze el a palackot 45 fokos szögben, ezáltal biztosítva van a magvak megfelelő szellőzése.

• Legjobb csírákat akkor kapja, ha naponta kétszer – reggel és este – leöblíti a magokat vízzel, majd ugyanúgy visszahelyezi az edényt 45 fokban. Öblítéskor eltávozik a magok által létrehozott melléktermék, salakanyag, így a víz kissé zavaros lehet. A 3.-4. naptól, ha feltölti teljesen vízzel a csiráztató edényt és lecsavarja a tetőt akkor a felesleges mag, ami nem csírázott ki ,az el tud távozni, így tisztább csirákat kapunk.

• Pár nap múlva – csíramagtól függően – lehet szüretelni.

• A csírákat frissen fogyaszthatja, és pár napig megőrzik frissességüket hűtőben tárolva.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, rendkívül gazdagok ásványokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatásuk kiemelkedő. A csírázó magvak enzimtermelése eléri azt a legmagasabb szintet, amit a növény a fejlődése során már nem lép túl. E korszerű és természetes vitaminbombákat ízletességük és változatosságuk miatt nagyon könnyen beilleszthetjük táplálkozásunkba. Használhatjuk salátához, szendvicsekhez, főzéshez vagy nyers ivólevelet készíthetünk belőle.

A csíráztatás gyakorlati lépései:

• A csírák a csíráztató edényben kifejlődnek, ha naponta gondozzuk és öntözzük őket.

• Mérje ki a megfelelő csíramag mennyiséget, és rakja bele az edénybe.

• Töltse fel az edényt vízzel, majd takarja be egy ruhával, ha nappal áztatja be a magokat. (Képzelje el, hogy a csíramagok is először a földben kezdenek el kifejlődni, így csak később látnak napfényt). Kisebb magok esetén tartsa lefedve az edényt 4-6 órán keresztül, míg nagyobb magvaknál akár 12 órán át. Ehhez a folyamathoz tökéletes lehet, ha este áztatja be a magokat, így éjszaka meglesz a sötét hatás.

• A megadott áztatási idő leteltével öblítse le a magvakat és öntse le a vizet. Ezután forgassa úgy a palackot, hogy a magvak megfelelően rátapadjanak a palack belső oldalára, így szabadon kapnak levegőt és fényt. Helyezze el a palackot 45 fokos szögben, ezáltal biztosítva van a magvak megfelelő szellőzése.

• Legjobb csírákat akkor kapja, ha naponta kétszer – reggel és este – leöblíti a magokat vízzel, majd ugyanúgy visszahelyezi az edényt 45 fokban. Öblítéskor eltávozik a magok által létrehozott melléktermék, salakanyag, így a víz kissé zavaros lehet. A 3.-4. naptól, ha feltölti teljesen vízzel a csiráztató edényt és lecsavarja a tetőt akkor a felesleges mag, ami nem csírázott ki ,az el tud távozni, így tisztább csirákat kapunk.

• Pár nap múlva – csíramagtól függően – lehet szüretelni.

• A csírákat frissen fogyaszthatja, és pár napig megőrzik frissességüket hűtőben tárolva.