Leírás és Paraméterek
A tápióka tészta Ázsiában használatos tészta, gluténmentes. Átlátszó, rugalmas állagú a Vietnami konyha előszeretettel alkalmazza.
A Paleo étrendet követőknek kiváló spagetti helyettesítő. Ha wokkozott ételekben használjuk, magába szívja a szószt, tehát több levet kell használni, ha olajban sütjük, nem szív magába sok olajat.
Felhasználási javaslat: használjuk levesekbe vagy tésztákba, zöldségekkel, wokkozott ételekben. 160-180 C fokra hevített olajban ropogósra sütve szinte bármihez illik, amihez eddig sült tésztát használtunk.
A tápióka tészta elkészítése:
- Mossuk meg a tésztát hideg vízben.
- Forrásban lévő vízben főzzük puhulásig.
- Szűrjük le, és tegyük hideg vízbe újra.
- Csöpögtessük le, és használjuk az ételekben.
Leírás
A tápióka tészta Ázsiában használatos tészta, gluténmentes. Átlátszó, rugalmas állagú a Vietnami konyha előszeretettel alkalmazza.
A Paleo étrendet követőknek kiváló spagetti helyettesítő. Ha wokkozott ételekben használjuk, magába szívja a szószt, tehát több levet kell használni, ha olajban sütjük, nem szív magába sok olajat.
Felhasználási javaslat: használjuk levesekbe vagy tésztákba, zöldségekkel, wokkozott ételekben. 160-180 C fokra hevített olajban ropogósra sütve szinte bármihez illik, amihez eddig sült tésztát használtunk.
A tápióka tészta elkészítése:
- Mossuk meg a tésztát hideg vízben.
- Forrásban lévő vízben főzzük puhulásig.
- Szűrjük le, és tegyük hideg vízbe újra.
- Csöpögtessük le, és használjuk az ételekben.