Leírás és Paraméterek
A jackfruit a húshelyettesítő konyha slágere: hamburgerektől kezdve a salátákon át egészen a vega pörköltig, a jackfruittal minden lehetséges. Zamatos, lédús, húsra emlékeztető rostjaival kulináris gazdagságot hoz a konyhába.
A JACKFRUIT FINOM, VÁLTOZATOS ÉS NÉPSZERŰ GYÜMÖLCS
Nem véletlenül ennyire sikeres, hiszen sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, számtalan előnyös tulajdonsággal is bír szervezetünk számára.
A JACKFRUIT KEDVEZŐ TULAJDONSÁGAI
A- és C-vitamint, B1, B2 és B3 vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot (303mg / 100g), vasat, cinket, folsavat és rostot tartalmaz. A JACKFRUIT A LEGNAGYOBB FÁN TERMŐ GYÜMÖLCS A FÖLDÖN.
FOGYÓKÚRÁHOZ IS
Alacsony a glikémiás indexe: 11-es, így diabéteszesek is nyugodtan fogyaszthatják.
Nem tartalmaz zsírt és rossz koleszterint.
VEGÁN, GLUTÉNMENTES, SZÓJAMENTES, LAKTÓZMENTES ÉTRENDET KÖVETŐK SZÁMÁRA IS KIVÁLÓ MEGOLDÁS.
Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük.
MIT LEHET BELŐLE KÉSZÍTENI?
húsmentes konyha kedvelői vegán „pulled pork”-ként is használják a szálas-rostos gyümölcsöt.
Ami a felhasználási lehetőségeket illeti, a határ a csillagos ég. A jackfruitot ajánljuk húsok helyett, párolva, grillezve, levesekhez, ragukhoz, vagy akár nyersen is. A „pulled pork”-szerű állaghoz előzetesen szálakra szedik és pácolják.
Természetes hús jellegű állagával a jackfruit néhány fűszer hozzáadásával remek hamburger pogácsává, pörköltté vagy curry-vá változik.
Kalóriában szegény
Telítve van karotinnal és flavonoiddal, antioxidánsokkal, így gyulladást csökkentő hatással és antibakteriális hatással is rendelkezik.
Összetevők: zöld jackfruit 52,4%, víz, só, E330.
Tápérték (Kcal): 30
Hűvös, fény védett helyen tárolandó. Felbontás után, hűtőben, üveg vagy porcelán tálban tartandó, és max 7 napig fogyasztható.
Leírás
A jackfruit a húshelyettesítő konyha slágere: hamburgerektől kezdve a salátákon át egészen a vega pörköltig, a jackfruittal minden lehetséges. Zamatos, lédús, húsra emlékeztető rostjaival kulináris gazdagságot hoz a konyhába.
A JACKFRUIT FINOM, VÁLTOZATOS ÉS NÉPSZERŰ GYÜMÖLCS
Nem véletlenül ennyire sikeres, hiszen sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, számtalan előnyös tulajdonsággal is bír szervezetünk számára.
A JACKFRUIT KEDVEZŐ TULAJDONSÁGAI
A- és C-vitamint, B1, B2 és B3 vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot (303mg / 100g), vasat, cinket, folsavat és rostot tartalmaz. A JACKFRUIT A LEGNAGYOBB FÁN TERMŐ GYÜMÖLCS A FÖLDÖN.
FOGYÓKÚRÁHOZ IS
Alacsony a glikémiás indexe: 11-es, így diabéteszesek is nyugodtan fogyaszthatják.
Nem tartalmaz zsírt és rossz koleszterint.
VEGÁN, GLUTÉNMENTES, SZÓJAMENTES, LAKTÓZMENTES ÉTRENDET KÖVETŐK SZÁMÁRA IS KIVÁLÓ MEGOLDÁS.
Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük.
MIT LEHET BELŐLE KÉSZÍTENI?
húsmentes konyha kedvelői vegán „pulled pork”-ként is használják a szálas-rostos gyümölcsöt.
Ami a felhasználási lehetőségeket illeti, a határ a csillagos ég. A jackfruitot ajánljuk húsok helyett, párolva, grillezve, levesekhez, ragukhoz, vagy akár nyersen is. A „pulled pork”-szerű állaghoz előzetesen szálakra szedik és pácolják.
Természetes hús jellegű állagával a jackfruit néhány fűszer hozzáadásával remek hamburger pogácsává, pörköltté vagy curry-vá változik.
Kalóriában szegény
Telítve van karotinnal és flavonoiddal, antioxidánsokkal, így gyulladást csökkentő hatással és antibakteriális hatással is rendelkezik.
Összetevők: zöld jackfruit 52,4%, víz, só, E330.
Tápérték (Kcal): 30
Hűvös, fény védett helyen tárolandó. Felbontás után, hűtőben, üveg vagy porcelán tálban tartandó, és max 7 napig fogyasztható.