Leírás és Paraméterek
A pizza világszerte napjaink egyik legkedveltebb étele. Azon kevés étkek közé tartozik, melyet korra és nemre való tekintet nélkül szinte mindenki szeret, és amiből szinte bármikor le tud gyűrni egy szeletet.
Maga a pizza szó az olasz „picea” szóból ered, melyet a rómaiak a kenyér kemencében sütésének leírására hasz-náltak. A pizza első feltűnése a dél-itáliai görög kolóniák idejére tehető.
Ezek a pizzák azonban még különbözőek voltak a ma ismert pizzától. Eredetileg a pizza kenyértésztából gömbölyített, lapított, különböző zöldségekkel megrakott lángos volt. Továbbá, a korai pizza elkészítésénél paradicsom helyett mézet használtak, hiszen a paradicsom ekkor még ismeretlennek számított Európában.
1780-ban megalapították a Pietro e basta cosí nevű sütödét, ami még ma is eredeti helyén mű-ködik Nápolyban, Pizzeria Brandi néven. Itt dolgozott bő száz évvel később, 1889-ben Raffaele Esposito, őneki tulajdonítják az első igazi, mai, modern pizzát. Történt ugyanis, hogy 1889-ben a szavojai I. Umberto király Margherita királyné egy nápolyi nyaralás alkalmával ki akar-ta próbálni a pizzát. Így Raffaele Esposito, a híres nápolyi pizzakészítő elkészített számára egy olyan pizzát, amely az olasz nemzeti lo-bogó színeiből épült fel: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom).
Készítője a királynő iránt való tisztelete jeléül Margheritának nevezte el ezt a pizzát.
A legismertebb egy koronás fő iránti mély tisztelet keverékeként született meg.
Összetevők: oregáno, bazsalikom, feketebors, vöröshagyma, fokhagyma
Zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Leírás
A pizza világszerte napjaink egyik legkedveltebb étele. Azon kevés étkek közé tartozik, melyet korra és nemre való tekintet nélkül szinte mindenki szeret, és amiből szinte bármikor le tud gyűrni egy szeletet.
Maga a pizza szó az olasz „picea” szóból ered, melyet a rómaiak a kenyér kemencében sütésének leírására hasz-náltak. A pizza első feltűnése a dél-itáliai görög kolóniák idejére tehető.
Ezek a pizzák azonban még különbözőek voltak a ma ismert pizzától. Eredetileg a pizza kenyértésztából gömbölyített, lapított, különböző zöldségekkel megrakott lángos volt. Továbbá, a korai pizza elkészítésénél paradicsom helyett mézet használtak, hiszen a paradicsom ekkor még ismeretlennek számított Európában.
1780-ban megalapították a Pietro e basta cosí nevű sütödét, ami még ma is eredeti helyén mű-ködik Nápolyban, Pizzeria Brandi néven. Itt dolgozott bő száz évvel később, 1889-ben Raffaele Esposito, őneki tulajdonítják az első igazi, mai, modern pizzát. Történt ugyanis, hogy 1889-ben a szavojai I. Umberto király Margherita királyné egy nápolyi nyaralás alkalmával ki akar-ta próbálni a pizzát. Így Raffaele Esposito, a híres nápolyi pizzakészítő elkészített számára egy olyan pizzát, amely az olasz nemzeti lo-bogó színeiből épült fel: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom).
Készítője a királynő iránt való tisztelete jeléül Margheritának nevezte el ezt a pizzát.
A legismertebb egy koronás fő iránti mély tisztelet keverékeként született meg.
Összetevők: oregáno, bazsalikom, feketebors, vöröshagyma, fokhagyma
Zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.