Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bulkshop pektin 100g

2.415 Ft
2.053 Ft
15%
Az akció időtartama: 2024. 12. 03. - 2024. 12. 10.
Menny.:db
Cikkszám: 5999565032210
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 42

Leírás és Paraméterek

A CITRUSPEKTIN ELŐNYE: KEVESEBB CUKORRAL, RÖVIDEBB FŐZÉSSEL KÉSZÜL A LEKVÁR.
Mi a pektin?

A pektin kitűnő zselésítője házi készítésű lekvároknak és dzsemeknek.A pektin a növények sejtfalában található, ahol sejtfal szilárdító szerepet tölt be. Egy komplex szénhidrát (poliszacharid), amely gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyesekben és diófélékben is megtalálható. A legnagyobb mennyiségű pektin a citrusfélék héjában van jelen. További fő forrásai a birs, a szilva, az egres, az ananász, a cseresznye, a szeder, az őszibarack, a sárgabarack és a sárgarépa.
A pektint a húsos gyümölcsök vagy zöldségek sejtfalából állítják elő.
A pektin vízben oldható rost így jó tulajdonságokkal rendelkezik.
A tiszta pektin a fehér és a világosbarna közötti árnyalatú. Íztelen és szagtalan. Vízzel sűrű, kocsonyaszerű állagot alkot.
A pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenül halad keresztül.
 
Mire használják a pektint?
A pektint az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban alkalmazzák zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, valamint stabilizálószerként, ezzel javítva annak minőségét.
 
Hogyan működik a pektin?
Amint a lekvár főzésekor a gyümölcsben lévő pektin és cukor együtt melegszik, órák alatt besűrűsödik, zselészerűvé válik, ez biztosítja a különböző gyümölcszselék, lekvárok, dzsemek kocsonyás állagát.

Nem kell azonban órákig főzni a lekvárt, ha készen kapható, természetes pektint használunk zselésítő anyagként. Az élelmiszeriparban almából vagy citrusokból vonják ki, és további előnye, hogy a lekvár ízét, zamatát egyáltalán nem változtatja meg, csupán javítja annak állagát. A citruspektin használatával lehetővé válik, hogy kevesebb cukorral, rövidebb ideig tartó főzéssel készüljön el a lekvár.
 
A pektin konyhai felhasználása

A pektin finom lekvárok alapjául szolgálhatA pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó keverés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek és a gyümölcsök megtartják a színüket, ha étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60g pektin 10kg gyümölcshöz elegendő. Nagy általánosságban elmondható, hogy a pektin a befőzni kívánt gyümölcs súlyának 0,51%a legyen

A pektin
 csökkenti a lekvárok és a dzsemek főzési idejét azáltal, hogy a gyümölcslevet besűríti
 rövid főzési idő miatt megmarad a gyümölcs friss íze és zamata
 mivel nem forr el a gyümölcs leve, kiadósabb adag lekvár tud elkészülni
 mivel rövid ideig főzzük a lekvárt, a felhasznált alapanyagok ásványianyag és vitamintartalma kevésbé károsodik

A diétás, alacsony cukortartalmú készítményekhez a citruspektin ajánlott. A pektint nem érdemes a gyümölcsre borítani, mivel azonnal becsomósodik, ehelyett az ajánlott mennyiséget érdemes előre cukorral elkeverni, majd a gyümölcs levével hígítani, és kevergetve, folyamatosan adagolni a lekvárhoz.

A pektin zselésítő erejének kifejtéséhez szükség van cukorra és savra, ami a gyümölcsökben megtalálható, de egy kis citromsav adagolása nem csak a gyümölcs színét őrzi meg azzal, hogy gátolja az oxidációs folyamatot, hanem az alacsonyabb pHértékének segítségével növeli a lekvár eltarthatóságát, de a gélképződést is segíti. Ízlés szerint adagolhatunk citromsavat is a lekvárhoz a jobb minőség érdekében.
A lekvárt addig főzzük, amíg egy hideg kanalat belemártva nem folyik már le annak hátuljáról, hanem rátapad. Innentől adagolhatjuk az üvegekbe.  
 
A pektin jó hatásai a szervezetre
A pektin sok jó tulajdonsággal rendelkezik Sok vizet képes megkötni, így elfogyasztás után a gyomorban megduzzad és ezzel csökkenti az éhségérzetet. Ennek a hatásának köszönhetően a fogyókúrázók előszeretettel vásárolják és fogyasztják.
 A pektin egy oldható rost. Ezáltal segíthet csökkenteni a szív és érrendszeri betegségek előfordulását, valamint a cukorbetegség kockázatát.
 Támogatja a szervezet méregtelenítését.
 Jót tesz az emésztésnek, segíti a tápanyagok felszívódását.
 Javíthatja az immunrendszer működését.
 Prebiotikum, így növeli a vastagbélben élő jótékony baktériumok számát, ezzel is elősegítve az emésztést.
 Képes felgyorsítani a vastagbél mozgását.
 Segíthet a koleszterinszint csökkentésében.
 Rostjai révén csökkentheti a cukor felszívódásának ütemét, így kisebb lesz a vércukorszintingadozás.
 A vastagbélben lévő baktériumoknak szolgál tápanyagul.
 Hosszú távon csökkenti a koleszterin felszívódását.
 Vízzel fogyasztva vékony bevonatot képez a gyomor és a bélnyálkahártya felszínén, ami megvéd a savas ételek és italok irritáló hatásától, segíthet reflux és gyomorfekély esetén.

A pektin mellékhatása lehet
Ritkán ugyan, de egyeseknél puffadás, hasmenés, felfúvódás jelentkezhet.
A pektin történetéről röviden
A pektint először 1825ben írták le.  Mivel a kereslet fokozatosan nőtt iránta, az 1920as és 1930as években gyárakat építettek a pektin kivonására. Régebben a pektin folyadék formájában került forgalomba, de napjainkban a könnyebb szállíthatóság és kezelhetőség érdekében por formájában kapható.

Leírás

A CITRUSPEKTIN ELŐNYE: KEVESEBB CUKORRAL, RÖVIDEBB FŐZÉSSEL KÉSZÜL A LEKVÁR.
Mi a pektin?

A pektin kitűnő zselésítője házi készítésű lekvároknak és dzsemeknek.A pektin a növények sejtfalában található, ahol sejtfal szilárdító szerepet tölt be. Egy komplex szénhidrát (poliszacharid), amely gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyesekben és diófélékben is megtalálható. A legnagyobb mennyiségű pektin a citrusfélék héjában van jelen. További fő forrásai a birs, a szilva, az egres, az ananász, a cseresznye, a szeder, az őszibarack, a sárgabarack és a sárgarépa.
A pektint a húsos gyümölcsök vagy zöldségek sejtfalából állítják elő.
A pektin vízben oldható rost így jó tulajdonságokkal rendelkezik.
A tiszta pektin a fehér és a világosbarna közötti árnyalatú. Íztelen és szagtalan. Vízzel sűrű, kocsonyaszerű állagot alkot.
A pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenül halad keresztül.
 
Mire használják a pektint?
A pektint az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban alkalmazzák zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, valamint stabilizálószerként, ezzel javítva annak minőségét.
 
Hogyan működik a pektin?
Amint a lekvár főzésekor a gyümölcsben lévő pektin és cukor együtt melegszik, órák alatt besűrűsödik, zselészerűvé válik, ez biztosítja a különböző gyümölcszselék, lekvárok, dzsemek kocsonyás állagát.

Nem kell azonban órákig főzni a lekvárt, ha készen kapható, természetes pektint használunk zselésítő anyagként. Az élelmiszeriparban almából vagy citrusokból vonják ki, és további előnye, hogy a lekvár ízét, zamatát egyáltalán nem változtatja meg, csupán javítja annak állagát. A citruspektin használatával lehetővé válik, hogy kevesebb cukorral, rövidebb ideig tartó főzéssel készüljön el a lekvár.
 
A pektin konyhai felhasználása

A pektin finom lekvárok alapjául szolgálhatA pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó keverés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek és a gyümölcsök megtartják a színüket, ha étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60g pektin 10kg gyümölcshöz elegendő. Nagy általánosságban elmondható, hogy a pektin a befőzni kívánt gyümölcs súlyának 0,51%a legyen

A pektin
 csökkenti a lekvárok és a dzsemek főzési idejét azáltal, hogy a gyümölcslevet besűríti
 rövid főzési idő miatt megmarad a gyümölcs friss íze és zamata
 mivel nem forr el a gyümölcs leve, kiadósabb adag lekvár tud elkészülni
 mivel rövid ideig főzzük a lekvárt, a felhasznált alapanyagok ásványianyag és vitamintartalma kevésbé károsodik

A diétás, alacsony cukortartalmú készítményekhez a citruspektin ajánlott. A pektint nem érdemes a gyümölcsre borítani, mivel azonnal becsomósodik, ehelyett az ajánlott mennyiséget érdemes előre cukorral elkeverni, majd a gyümölcs levével hígítani, és kevergetve, folyamatosan adagolni a lekvárhoz.

A pektin zselésítő erejének kifejtéséhez szükség van cukorra és savra, ami a gyümölcsökben megtalálható, de egy kis citromsav adagolása nem csak a gyümölcs színét őrzi meg azzal, hogy gátolja az oxidációs folyamatot, hanem az alacsonyabb pHértékének segítségével növeli a lekvár eltarthatóságát, de a gélképződést is segíti. Ízlés szerint adagolhatunk citromsavat is a lekvárhoz a jobb minőség érdekében.
A lekvárt addig főzzük, amíg egy hideg kanalat belemártva nem folyik már le annak hátuljáról, hanem rátapad. Innentől adagolhatjuk az üvegekbe.  
 
A pektin jó hatásai a szervezetre
A pektin sok jó tulajdonsággal rendelkezik Sok vizet képes megkötni, így elfogyasztás után a gyomorban megduzzad és ezzel csökkenti az éhségérzetet. Ennek a hatásának köszönhetően a fogyókúrázók előszeretettel vásárolják és fogyasztják.
 A pektin egy oldható rost. Ezáltal segíthet csökkenteni a szív és érrendszeri betegségek előfordulását, valamint a cukorbetegség kockázatát.
 Támogatja a szervezet méregtelenítését.
 Jót tesz az emésztésnek, segíti a tápanyagok felszívódását.
 Javíthatja az immunrendszer működését.
 Prebiotikum, így növeli a vastagbélben élő jótékony baktériumok számát, ezzel is elősegítve az emésztést.
 Képes felgyorsítani a vastagbél mozgását.
 Segíthet a koleszterinszint csökkentésében.
 Rostjai révén csökkentheti a cukor felszívódásának ütemét, így kisebb lesz a vércukorszintingadozás.
 A vastagbélben lévő baktériumoknak szolgál tápanyagul.
 Hosszú távon csökkenti a koleszterin felszívódását.
 Vízzel fogyasztva vékony bevonatot képez a gyomor és a bélnyálkahártya felszínén, ami megvéd a savas ételek és italok irritáló hatásától, segíthet reflux és gyomorfekély esetén.

A pektin mellékhatása lehet
Ritkán ugyan, de egyeseknél puffadás, hasmenés, felfúvódás jelentkezhet.
A pektin történetéről röviden
A pektint először 1825ben írták le.  Mivel a kereslet fokozatosan nőtt iránta, az 1920as és 1930as években gyárakat építettek a pektin kivonására. Régebben a pektin folyadék formájában került forgalomba, de napjainkban a könnyebb szállíthatóság és kezelhetőség érdekében por formájában kapható.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Ataisz búzasikér, 500 g

2.010 Ft 1.709 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Ataisz
Cikkszám: 5999881861228
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

NaturPiac Agar-agar 100g

2.115 Ft 1.798 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Naturpiac
Cikkszám: 5999026355032
Jelenleg nem kapható

Natura búzasikér, 500 g

1.915 Ft
A gyártó összes terméke: Natura
Cikkszám: 5997848514156
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Naturpolc Guar Gumi, 50 g

1.910 Ft 1.624 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Naturpolc
Cikkszám: 9027095839538
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Reform Konjakgumi, 100 g

2.290 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564150083
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Reform Xantán gumi 200g

2.290 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564151325
Raktáron

Naturmind búzasikér, 250 g

1.520 Ft 1.292 Ft
15%
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559311727
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Naturmind búzasikér, 500 g

2.800 Ft 2.380 Ft
15%
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559311710
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)