Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bulkshop inaktív élesztő por 250g

1.825 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999565030728
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Raktárkészlet: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 37

Leírás

Az inaktív és az instant élesztő elsőre csak a nevében hasonló.  Az inaktivált vagy nemes élesztőnek rendkívül kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető íze van. Nem használható kelt tészták készítéséhez. A sütőélesztő közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, viszont inaktivált állapotban fogyasztható és a candidát támogató hatása nem érvényesül. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B-2 és B-5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is.

Az inaktív élesztő használata:

A legegyszerűbb fogyasztása: bármilyen ételbe vagy joghurtba keverve.
Kész ételekre, salátákra szórjuk ízesítőként, keverhetjük turmixokba, gyümölcs-, zöldséglevekbe. Főtt és nyers ételekhez is tökéletes. Szimplán csak bele kell szórni valamibe vagy rá kell szórni valamire. Nagyon egyedi és sajtos ízhatás érhető el vele. Finom íze mellett roppant egészséges is ám. Tele van fehérjével, B-vitaminokkal, folsavval, magnéziummal és cinkkel.
 
A nemes élesztőpehely nem ugyanaz, mint a sörélesztőpehely; az inaktív étkezési élesztőpelyhet cukoroldaton speciálisan erre a célra nevelt élesztőgombákból állítják elő, míg a sörélesztő a sörgyártás egyik mellékterméke.

Ha egyszer megkóstolod, könnyen a kedvenceddé válhat. A vegán konyhában a sajtos ízek  utánzására és pótlására használják. Gyakori, hogy a vegán konyhában tésztaszószok ízesítésére, karakteresebbé tételére. A házi készítésű vegán sajok egyik fontos alapanyaga. Kitűnő parmezánszerű és ízű növényi, tészta és kenyérételeink szórására, meghintésére alkalmas sajtpor készíthető belőle, ha összedaráljuk mandulával, kesudióval, napraforgómaggal, fokhagymaporral. Ez a parmezánszerű és ízű alapanyag konyhánk egyik kedvence lesz.

Nem alkalmazható tészták megkelesztéséhez. Ízében is aligha van köze a hagyományos élesztőhöz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

Az inaktív és az instant élesztő elsőre csak a nevében hasonló.  Az inaktivált vagy nemes élesztőnek rendkívül kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető íze van. Nem használható kelt tészták készítéséhez. A sütőélesztő közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, viszont inaktivált állapotban fogyasztható és a candidát támogató hatása nem érvényesül. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B-2 és B-5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is.

Az inaktív élesztő használata:

A legegyszerűbb fogyasztása: bármilyen ételbe vagy joghurtba keverve.
Kész ételekre, salátákra szórjuk ízesítőként, keverhetjük turmixokba, gyümölcs-, zöldséglevekbe. Főtt és nyers ételekhez is tökéletes. Szimplán csak bele kell szórni valamibe vagy rá kell szórni valamire. Nagyon egyedi és sajtos ízhatás érhető el vele. Finom íze mellett roppant egészséges is ám. Tele van fehérjével, B-vitaminokkal, folsavval, magnéziummal és cinkkel.
 
A nemes élesztőpehely nem ugyanaz, mint a sörélesztőpehely; az inaktív étkezési élesztőpelyhet cukoroldaton speciálisan erre a célra nevelt élesztőgombákból állítják elő, míg a sörélesztő a sörgyártás egyik mellékterméke.

Ha egyszer megkóstolod, könnyen a kedvenceddé válhat. A vegán konyhában a sajtos ízek  utánzására és pótlására használják. Gyakori, hogy a vegán konyhában tésztaszószok ízesítésére, karakteresebbé tételére. A házi készítésű vegán sajok egyik fontos alapanyaga. Kitűnő parmezánszerű és ízű növényi, tészta és kenyérételeink szórására, meghintésére alkalmas sajtpor készíthető belőle, ha összedaráljuk mandulával, kesudióval, napraforgómaggal, fokhagymaporral. Ez a parmezánszerű és ízű alapanyag konyhánk egyik kedvence lesz.

Nem alkalmazható tészták megkelesztéséhez. Ízében is aligha van köze a hagyományos élesztőhöz.