Leírás és Paraméterek
A bio shiitake porunk halványbarna, finom por, amely a Lentinus edodes néven is ismert shiitake gomba termőtestéből áll. A gomba termőtesteit betakarítják, megszárítják, granulálják, majd finom porrá őrlik. A shiitake gomba Kelet-Ázsiában őshonos, és a világon a leggyakrabban termesztett gombák közé tartozik, a japán shii pedig arra a fafajtára utal, amely körül ez a gomba először termett.
Az Ázsiában évszázadok óta gyógyászati céllal fogyasztott shiitake gazdag poliszacharidokban (a mi fajtánk 3%-os) és más ellenőrzött bioaktív anyagokban, amelyek valószínűleg számos egészségügyi előnyért felelősek.
A shiitake lentinánt tartalmaz, egy poliszacharidot, amelyet a Lentinula edodesből vonnak ki, és amelyet a táplálékkiegészítőkben használnak. Emellett β-glükánt is tartalmaz, amely egy fő bioaktív összetevő. Ezt a gombát ma már kulináris tulajdonságai miatt is tisztelik.
Leírás
A bio shiitake porunk halványbarna, finom por, amely a Lentinus edodes néven is ismert shiitake gomba termőtestéből áll. A gomba termőtesteit betakarítják, megszárítják, granulálják, majd finom porrá őrlik. A shiitake gomba Kelet-Ázsiában őshonos, és a világon a leggyakrabban termesztett gombák közé tartozik, a japán shii pedig arra a fafajtára utal, amely körül ez a gomba először termett.
Az Ázsiában évszázadok óta gyógyászati céllal fogyasztott shiitake gazdag poliszacharidokban (a mi fajtánk 3%-os) és más ellenőrzött bioaktív anyagokban, amelyek valószínűleg számos egészségügyi előnyért felelősek.
A shiitake lentinánt tartalmaz, egy poliszacharidot, amelyet a Lentinula edodesből vonnak ki, és amelyet a táplálékkiegészítőkben használnak. Emellett β-glükánt is tartalmaz, amely egy fő bioaktív összetevő. Ezt a gombát ma már kulináris tulajdonságai miatt is tisztelik.