Leírás és Paraméterek
A süngomba az emésztés, idegrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet.
A kínai süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba.
A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják a kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek, és memóriájuk szinte tökéletessé válik.
Milyen pozitív hatásai lehetnek a süngombának az elérhető kutatási eredmények alapján?
Süngomba és az emésztőrendszer
A süngombáról az eddigi kutatások már bebizonyították, hogy az emésztésre kifejtett jótékony hatása mellett sok, egyéb hasznos hatással is rendelkezik, mint például: fekélyellenes hatás, gyulladáscsökkentő hatás, antimikrobás hatás, immun támogató hatás. A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.
Süngomba és az idegrendszer
A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.
Süngomba és a menopauza
Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.
Javíthatja az agy funkcióit, lassítja öregedési folyamatát, így gátolhatja az időskori szenilitás és az Alzheimer kór kialakulását.
Süngomba és a daganatok
Az utóbbi két évben több tudományos cikk is napvilágot látott, melyekben a süngomba daganatellenes hatásáról írnak, mely eddig kevésbé volt ismert.
Japán kutatók szerint a süngomba kettős mechanizmussal is hat:
- egyrészt a süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztetik,
- másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. fenolokat, zsírsavakat), melyeknek kemoterápiás hatása van, és közvetlenül a daganatos sejtekre hatnak.
Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt süngomba.
Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.
Tápérték 100 g termékben:
Energia 645 KJ /155 Kcal;
Zsír 9,2 g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g)
Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7 g)
Fehérje 14,2 g
Só < 0,1 g
Hogyan fogyasszuk?
Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Napjában legalább kétszer érdemes így fogyasztani. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, mézzel, vagy felönthetjük zöldség-gyümölcslével.
Ételekbe (pl. joghurt, kefir, túró) belekeverve is fogyasztható.
Leírás
A süngomba az emésztés, idegrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet.
A kínai süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba.
A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják a kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek, és memóriájuk szinte tökéletessé válik.
Milyen pozitív hatásai lehetnek a süngombának az elérhető kutatási eredmények alapján?
Süngomba és az emésztőrendszer
A süngombáról az eddigi kutatások már bebizonyították, hogy az emésztésre kifejtett jótékony hatása mellett sok, egyéb hasznos hatással is rendelkezik, mint például: fekélyellenes hatás, gyulladáscsökkentő hatás, antimikrobás hatás, immun támogató hatás. A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.
Süngomba és az idegrendszer
A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.
Süngomba és a menopauza
Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.
Javíthatja az agy funkcióit, lassítja öregedési folyamatát, így gátolhatja az időskori szenilitás és az Alzheimer kór kialakulását.
Süngomba és a daganatok
Az utóbbi két évben több tudományos cikk is napvilágot látott, melyekben a süngomba daganatellenes hatásáról írnak, mely eddig kevésbé volt ismert.
Japán kutatók szerint a süngomba kettős mechanizmussal is hat:
- egyrészt a süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztetik,
- másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. fenolokat, zsírsavakat), melyeknek kemoterápiás hatása van, és közvetlenül a daganatos sejtekre hatnak.
Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt süngomba.
Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.
Tápérték 100 g termékben:
Energia 645 KJ /155 Kcal;
Zsír 9,2 g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g)
Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7 g)
Fehérje 14,2 g
Só < 0,1 g
Hogyan fogyasszuk?
Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Napjában legalább kétszer érdemes így fogyasztani. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, mézzel, vagy felönthetjük zöldség-gyümölcslével.
Ételekbe (pl. joghurt, kefir, túró) belekeverve is fogyasztható.