Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Villányi borlekvár rozés málna diétás 400 g

2.015 Ft
Cikkszám: 5999887987212
A gyártó összes terméke: Villányi
Raktárkészlet: Jelenleg nem kapható
Szerezhető hűségpontok: 41

Leírás és Paraméterek

A villányi borvidék legerősebb vonzereje a bor. A borvidék a hagyomány tisztelete mellett arra is képes, hogy megújuljon, így a borok tekintetében is szinte tökéletes a skála.

A legmelegebb borvidék

A villányi borvidék hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, szubmediterrán éghajlatával kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.

A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek. Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.

A borlekvár előnye, hogy megőrzi a bor zamatát, több az egészségre hasznos alkotó elemmel rendelkezik, számos felhasználási lehetősége van és fogyasztásával elkerülhetőek a túlzott alkohol fogyasztás káros hatásai.

Mint ahogyan a lekvárok készítésénél igyekszünk a nyár kincseit üvegbe zárni, hogy majd télidőn is felidézhessük a napsütéses órákat, ugyanúgy a borlekvár készítésénél igyekszünk a bor jótékony hatásait üvegbe zárni, az alkohol fogyasztásának kizárásával.

A borlekvár készítése nagyban hasonlít a hagyományos kelvár készítéséhez.

A borlekvár készítése megőrzi ugyanezt az ősi lekvárkészítési folyamatot azzal a különbséggel, hogy az alapanyag nem gyümölcs, hanem kiváló minőségű villányi bor. A természetes cukortartalmú, jó minőségű borok ha nem is közvetlen módon, de származékosan tartalmaznak szőlőt megfelelő mennyiségben ahhoz, hogy alkalmas legyen lekvár készítéshez. A bort több órán át forraljuk, hogy íze és zamata koncentrálódjon, a felesleges víz elpárologjon. Fűszerezés és zselésítés után pedig melegen üvegekbe szedve meleg helyen hagyjuk folyamatosan kihűlni. ilyenkor a benne lévő anyagok, ha még esetleg előfordulnak benne olyan csíraképződésre képes anyagok, amik esetleg penészedést vagy romlást idéz, elő azok elpusztulnak. Nagyon zamatos nagyon színpompás, készítményeket kapunk, felhasználhatjuk akár hideg akár meleg étel készítésénél is. Hidegkonyhában nagyon látványos mártásokat köret-kiegészítőket kaphatunk.
 

Leírás

A villányi borvidék legerősebb vonzereje a bor. A borvidék a hagyomány tisztelete mellett arra is képes, hogy megújuljon, így a borok tekintetében is szinte tökéletes a skála.

A legmelegebb borvidék

A villányi borvidék hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, szubmediterrán éghajlatával kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.

A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek. Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.

A borlekvár előnye, hogy megőrzi a bor zamatát, több az egészségre hasznos alkotó elemmel rendelkezik, számos felhasználási lehetősége van és fogyasztásával elkerülhetőek a túlzott alkohol fogyasztás káros hatásai.

Mint ahogyan a lekvárok készítésénél igyekszünk a nyár kincseit üvegbe zárni, hogy majd télidőn is felidézhessük a napsütéses órákat, ugyanúgy a borlekvár készítésénél igyekszünk a bor jótékony hatásait üvegbe zárni, az alkohol fogyasztásának kizárásával.

A borlekvár készítése nagyban hasonlít a hagyományos kelvár készítéséhez.

A borlekvár készítése megőrzi ugyanezt az ősi lekvárkészítési folyamatot azzal a különbséggel, hogy az alapanyag nem gyümölcs, hanem kiváló minőségű villányi bor. A természetes cukortartalmú, jó minőségű borok ha nem is közvetlen módon, de származékosan tartalmaznak szőlőt megfelelő mennyiségben ahhoz, hogy alkalmas legyen lekvár készítéshez. A bort több órán át forraljuk, hogy íze és zamata koncentrálódjon, a felesleges víz elpárologjon. Fűszerezés és zselésítés után pedig melegen üvegekbe szedve meleg helyen hagyjuk folyamatosan kihűlni. ilyenkor a benne lévő anyagok, ha még esetleg előfordulnak benne olyan csíraképződésre képes anyagok, amik esetleg penészedést vagy romlást idéz, elő azok elpusztulnak. Nagyon zamatos nagyon színpompás, készítményeket kapunk, felhasználhatjuk akár hideg akár meleg étel készítésénél is. Hidegkonyhában nagyon látványos mártásokat köret-kiegészítőket kaphatunk.
 

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Villányi szilvás vörös borlekvár 400 g

2.015 Ft
A gyártó összes terméke: Villányi
Cikkszám: 5999887987014
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Villányi borlekvár bodza-lime diétás 400 g

2.015 Ft
A gyártó összes terméke: Villányi
Cikkszám: 5999887987205
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Free feketeribizli-szőlő lekvár, 350 g

2.020 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564155620
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi free kajszi-szőlő lekvár

2.020 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564154616
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Free fahéjas szilva-szőlő lekvár, 350 g

2.020 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564154609
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Dennree bio lekvár áfonyából 55% gyümölcstartalommal 340 g

2.020 Ft
A gyártó összes terméke: Dennree
Cikkszám: 4021851992357
Kifutott, nem rendelhető

Szafi Free csipkebogyó-szőlő lekvár 350g

2.020 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564155606
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Free piros bogyós szőlő lekvár, 350 g

2.020 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564154623
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)