Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Váraljai Akácméz, 400 g

3.800 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999885260034
A gyártó összes terméke: Váraljai
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 77

Leírás

Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.

Miről gyűjtik:
A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak.

Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!

Hol gyűjtik:
A Váraljai akácméz elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről és a Dunakanyar védett természeti területeiről származik.

Mikor gyűjtik:
Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető.

A növény kb. 10 napig virágzik, de a méztermés jelentős része a „dandár” idején, néhány nap alatt kerül a kaptárakba. Ezen okok miatt és mivel Magyarországon a virágzási idők területi eltérései lehetőséget adnak, két eltérő virágzási idejű akácterületről lehetséges mézet pergetni.

Pollen tartalom:
Az akác virág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik.

Összetétele:
Akácmézre jellemző hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.

Méz felhasználása:
A legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti.

Fogyasztása minden formában ajánlott!

Önmagában kanalazva.
Italokba: tea, kávé, tej.
Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.
Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!
Nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.

Miről gyűjtik:
A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak.

Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!

Hol gyűjtik:
A Váraljai akácméz elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről és a Dunakanyar védett természeti területeiről származik.

Mikor gyűjtik:
Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető.

A növény kb. 10 napig virágzik, de a méztermés jelentős része a „dandár” idején, néhány nap alatt kerül a kaptárakba. Ezen okok miatt és mivel Magyarországon a virágzási idők területi eltérései lehetőséget adnak, két eltérő virágzási idejű akácterületről lehetséges mézet pergetni.

Pollen tartalom:
Az akác virág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik.

Összetétele:
Akácmézre jellemző hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.

Méz felhasználása:
A legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti.

Fogyasztása minden formában ajánlott!

Önmagában kanalazva.
Italokba: tea, kávé, tej.
Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.
Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!
Nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál.