Leírás és Paraméterek
Thorne Betaine HCL & Pepsin kapszula, 225db
Az emésztési zavarokat sok minden okozhatja, beleértve a nem megfelelő mennyiségű sósav (HCl) mennyiségét a gyomorban.
A gyomorban lévő HCl szekréció hatásai:
· elősegíti a fehérje emésztést a pepszinogén pepszinné aktiválásával
· sterilté teszi a gyomrot a lenyelt kórokozókkal szemben
· gátolja a vékonybélben a nemkívánatos baktériumok túlszaporodását
· serkenti az epe és a hasnyálmirigy enzimek áramlását
· számos anyag felszívódását is elősegíti: folát, B12-vitamin, aszkorbinsav, a béta-karotin, vas, kalcium, magnézium, cink egyes formái
Számos tanulmány kimutatta, hogy a sósav szekréciója a gyomorban az életkor előrehaladtával csökkenni kezd. Az antacidok vagy savblokkolók túlzott használata a gyomorban a sósav alacsony szintjéhez is vezethet.
Az emésztési zavarok hátterében táplálkozási hiba is állhat:
· zsíros ételek fogyasztása
· az egyszerű szénhidrátok (például a kenyér és a tészta) fogyasztása, amely gázképződést és puffadást okozhat
· túl fűszeres, vagy csípős ételek fogyasztása
Bár az, hogy mit eszünk, nagyban befolyásolja az emésztési zavarok gyakoriságát és súlyosságát, ez a kellemetlen érzés egy mögöttes problémával is összefügghet – a gyomor alacsony sósav (HCl) tartalmával.
Betegségek/állapotok, melyek hozzájárulhatnak a gyomorsav elégtelen szekréciójához:
· epehólyag eltávolítása
· a savlekötők túlzott használata
· időskor, ami hátrányosan befolyásolhatja az emésztőenzimek aktivitását
Tünetek:
· esetenkénti emésztési zavar
· gázképződés, puffadás
· gyomor-bélrendszeri kellemetlenségek egyéb formái
Az emésztési zavar emésztési problémákhoz és a tápanyagok rossz felszívódásához is vezethet, ami vitaminhiányhoz vezethet (különösen a zsírban oldódó vitaminok, például az A-, D-, E- és K-vitaminok). Élelmiszerallergia alakulhat ki, ha a nem megfelelően emésztett fehérjék szivárgó bélen keresztül szívódnak fel. Mivel a nagy fehérjék érintetlenül szívódnak fel, a szervezet felismerheti őket idegenként, és antitesteket termelhet ellenük, ami allergiás reakciót válthat ki az élelmiszerre. Az optimális emésztés biztosítása érdekében gondoskodni kell a megfelelő HCl-tartalomról a gyomorban.
Összetevők 2 kapszulában:
Betain-hidroklorid 1g
Pepszin 47 mg
Egyéb összetevők: kalcium-laurát, hipromellóz kapszula, leucin, szilícium-dioxid
Használat:
1-2 kapszula étkezésenként
Figyelmeztetések
· Ha terhes, konzultáljon kezelőorvosával a termék használata előtt.
· A Betaine HCL & Pepsin nem alkalmazható egyidejűleg H2-blokkoló gyógyszerekkel és protonpumpa-gátlókkal, mivel ezek a gyógyszerek a gyomor-HCl-termelés blokkolására szolgálnak.
· A Betaine HCL & Pepsin ellenjavallt peptikus fekélyben szenvedő betegeknél. Nem ajánlott a Betaine HCL & Pepsin port eltávolítani a kapszulából szájon át történő bevételhez, mivel irritálhatja a szájnyálkahártyát.
Leírás
Thorne Betaine HCL & Pepsin kapszula, 225db
Az emésztési zavarokat sok minden okozhatja, beleértve a nem megfelelő mennyiségű sósav (HCl) mennyiségét a gyomorban.
A gyomorban lévő HCl szekréció hatásai:
· elősegíti a fehérje emésztést a pepszinogén pepszinné aktiválásával
· sterilté teszi a gyomrot a lenyelt kórokozókkal szemben
· gátolja a vékonybélben a nemkívánatos baktériumok túlszaporodását
· serkenti az epe és a hasnyálmirigy enzimek áramlását
· számos anyag felszívódását is elősegíti: folát, B12-vitamin, aszkorbinsav, a béta-karotin, vas, kalcium, magnézium, cink egyes formái
Számos tanulmány kimutatta, hogy a sósav szekréciója a gyomorban az életkor előrehaladtával csökkenni kezd. Az antacidok vagy savblokkolók túlzott használata a gyomorban a sósav alacsony szintjéhez is vezethet.
Az emésztési zavarok hátterében táplálkozási hiba is állhat:
· zsíros ételek fogyasztása
· az egyszerű szénhidrátok (például a kenyér és a tészta) fogyasztása, amely gázképződést és puffadást okozhat
· túl fűszeres, vagy csípős ételek fogyasztása
Bár az, hogy mit eszünk, nagyban befolyásolja az emésztési zavarok gyakoriságát és súlyosságát, ez a kellemetlen érzés egy mögöttes problémával is összefügghet – a gyomor alacsony sósav (HCl) tartalmával.
Betegségek/állapotok, melyek hozzájárulhatnak a gyomorsav elégtelen szekréciójához:
· epehólyag eltávolítása
· a savlekötők túlzott használata
· időskor, ami hátrányosan befolyásolhatja az emésztőenzimek aktivitását
Tünetek:
· esetenkénti emésztési zavar
· gázképződés, puffadás
· gyomor-bélrendszeri kellemetlenségek egyéb formái
Az emésztési zavar emésztési problémákhoz és a tápanyagok rossz felszívódásához is vezethet, ami vitaminhiányhoz vezethet (különösen a zsírban oldódó vitaminok, például az A-, D-, E- és K-vitaminok). Élelmiszerallergia alakulhat ki, ha a nem megfelelően emésztett fehérjék szivárgó bélen keresztül szívódnak fel. Mivel a nagy fehérjék érintetlenül szívódnak fel, a szervezet felismerheti őket idegenként, és antitesteket termelhet ellenük, ami allergiás reakciót válthat ki az élelmiszerre. Az optimális emésztés biztosítása érdekében gondoskodni kell a megfelelő HCl-tartalomról a gyomorban.
Összetevők 2 kapszulában:
Betain-hidroklorid 1g
Pepszin 47 mg
Egyéb összetevők: kalcium-laurát, hipromellóz kapszula, leucin, szilícium-dioxid
Használat:
1-2 kapszula étkezésenként
Figyelmeztetések
· Ha terhes, konzultáljon kezelőorvosával a termék használata előtt.
· A Betaine HCL & Pepsin nem alkalmazható egyidejűleg H2-blokkoló gyógyszerekkel és protonpumpa-gátlókkal, mivel ezek a gyógyszerek a gyomor-HCl-termelés blokkolására szolgálnak.
· A Betaine HCL & Pepsin ellenjavallt peptikus fekélyben szenvedő betegeknél. Nem ajánlott a Betaine HCL & Pepsin port eltávolítani a kapszulából szájon át történő bevételhez, mivel irritálhatja a szájnyálkahártyát.